V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

7 julija 2018 Šport


Mladi člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote so se vrnili z dveh evropskih prvenstev. Izjemen uspeh je dosegla na evropskem prvenstvu v hip hop breakdancu Petera Rajh, ki je v posamični kategoriji v breakdancu med mladinkami osvojila naslov evropske prvakinje. Soboški plesalci pa so  družno s Plesno šoo Superstar iz Celja med člani v skupinski kategoriji zasedli četrto mesto.

Na evropskem prvenstvu v disco dancu v češkem Chomutovem je Maja Ocvirk iz Plesnega kluba Zeko  v posamični konkurenci med mladinkami zasedla sedmo mesto. V konkurenci članic posamično   se je Ema Turnšek uvrstil na deseto mesto. Jutri bomo poročali še uspešnem nastopu soboških plesalcev na državnem in pokalnem prvenstvu v Medvodah.

V zaostalem srečanju prvega kola  teniškega turnirja v Wimbledonu je teniška igralka Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota v igri ženskih dvojic s Španko Mario Jose Martinez Sanchez premagala romunsko – francosko dvojico: Irina Bara – Alize Cornet s 7:5, 6:7 in 6:3. Klepačeva je na turnirju v Wimbledonu skupaj s Španko v ženskih dvojicah postavljena kot četrta nosilka.

Mladi teniški igralec Žiga Švec doma iz Lemerja, član Teniškega kluba Murska Sobota  uspešno igra na mednarodnem teniškem turnirju med 12 letniki na Otočcu. V polfinalu je Žiga Švec v svoji starostni skupini med posamezniki premagal Antonia Voljavca iz Hrvaške z rezultatom 3:6, 6:3 in 7:5.  V finalu  teniškega turnirja bo Švec igral proti Duji Markovini. Iz Hrvaške.

Nogometaši Mure, ki se pripravljajo za tekmovanje v prvi slovenski nogometni  ligi ,ki se bo začelo 21. julija so včeraj v avstrijskem mestu Olbendorf  v četrti pripravljalni nogometni tekmi premagali  avstrijsko prvoligaško ekipo Matersbruga z rezultatom 1:0. Za Muro je dosegel zmagoviti zadetek Matic Maruško v  27.minuti. Gostitelji so v 20. minuti zapravili 11 metrovko, Mura pa je v 28. minuti imela priložnosti za drugi zadetek a je strel Luke Bobičanca zaustavila vratnica.

Zadnjo pripravljalno nogometno tekmo pred začetkom evropskih kvalifikacij  so odigrali v Mariboru slovenski  podprvaki nogometaši Maribora, ki so premagali šesto ekipo prve srbske nogometne lige Čukarički z rezultatom 2:1. Za Maribor sta dosegla zadetka že v prvem polčasu: Jasmin Mešanović in Marcos Tavares. Tokrat pa so igrali za mariborsko nogometno ekipo vsi trije pomurski nogometaši: Žan Kolmanič celo tekmo, Dare Vršič  pa  je igral do 69. minute, ko ga je zamenjal  Damjan Bohar.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota bo v ponedeljek 16.julija  v soboški Zvezdi pripravila, ob žrebanju parov za novo tekmovalno sezono v obeh soboških medobčinskih ligah , tudi podelitev priznanj za dosežke klubov in posameznikov v minuli sezoni. Med ekipami prve soboške lige bo dobila  ekipa Cvena nagrado najbolj disciplinirana ekipa , drugi v tej konkurenci so Križevci in tretja Rotunda iz Sela. Najboljši strelec  v ligi je bil Dejan Vrečič iz veteranske Murine ekipe, za prvo mesto pa so že dobili priznanje Križevci, druga je bila v ligi Goričanka iz Rogašovec in tretji Aluvar iz Gančan.