Domov

Šport

8 julija 2018 Šport


Prvi dan 28.  državnega strelskega prvenstva  z malokalibrsko puško je na Pragerskem ekipa  Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča  v postavi:  Robi Markoja, Tadej Žalik in Uroš Maučec znova osvojila naslov državnega prvaka  s 1816,3. krogi. Posamično  je Robi Markoja s 613,8 krogi zasedel drugo mesto tretji pa je bil Dušan Ziško  iz Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine, ki je zadel 611 krogov.

V pionirski konkurenci je naslov državnega prvaka  z malokalibrsko puško osvojila ekipa Športno strelskega društva Murska Sobota v postavi: Timotej Plahut, Patrik Farkaš in Blaž Serdt, v posamični konkurenci je postal državni prvak  Timotej Plahut. Med Turniščani se je na  tretje mesto med kadeti uvrstil še Leon Režonja.

V  športnem centru  v Nemčavcih je bilo mednarodno športno srečanje slepih in slabovidnih s Ptuja, Čakovca, Varaždina in  Murske Sobote. V vrtnem kegljanju je zmagala  I. ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murske Sobote v postavi: Silva Mlinarič, Milica Ivanuša in Marina Jurančič. ki je podrla 151 kegljev, drugi so bili Ptujčani in tretji gostje iz Čakovca. Posamično  je zmagala Marija Jurančič, ki je podrla 57 kegljev. V šahu so  zmagali Ptujčani   pred  Čakovcem, obe ekipi sta zbrali po 6 točk, tretja  je bila ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota v postavi: Drago Potočnik, Anton Gomboc in Bogdan Zor.

V 3. kolu mednarodnega  teniškega turnirja v Wimbledonu je  v ženskih dvojicah Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota  s Španko Mario Jose Sanchez Martinez premagala  slovaško – hrvaško dvojico Magdalena Rybarikova in Petra Martič v nizih  6:3 in 7:5.

Na mednarodnem teniškem turnirju  mladih starih do 12 let je na Otočcu Žiga Švec  doma iz Lemerja, član Teniškega kluba Murska Sobota zasedel prvo mesto. V finalu je mladi Žiga Švec premagal Dujo Markovino  iz Hrvaške z rezultatom 6:1 in 7:6.

Nogometaši Dinama iz Zagreba, hrvaški prvaki, so v zadnji pripravljalni nogometni tekmi  v Murski Soboti premagali poljskega prvoligaša Cracovio z rezultatom 1:0. Edini zadetek na tekmi je dosegel branilec poljskega prvoligaša Kamil Pestka z avtogolom v 90. minuti srečanja.

Nogometaši ravenskega  Fužinarja so v Slovenj Gradcu v prijateljski nogometni tekmi premagali Nafto 1903 iz Lendave  ki je igrala brez  poškodovanega Mitje Noviniča s 4:1. Za Fužinarja, ki ga vodi nekdanji igralec Mure, Beltinec in Nafte Mihael Bukovec so dosegli zadetke: Japonec Cikauchi Yuta, Žan Medved, Leon Djerdji in Den Plajava; za Nafto 1903 je dosegel častni zadetek Denis Cekovski.

V Beltincih je  bilo  regijsko kvalifikacijsko tekmovanje v odbojki na mivki  za mlade  za uvrstitev na finale državnega prvenstva.  Med desetimi ekipami v moški in ženski konkurenci se je  ženska ekipa Odbojkarskega kluba Murska Sobota v postavi: Lana Pitz Durič  iz Murske Sobote in Nuša Škrilec iz Polane  uvrstila  četrto mesto;  ekipa Muranie Lendava v postavi: Katarina Sarjaš  iz Lendave  in Nea Maučec z Vaneče pa je bila peta.

Na državnem plesnem prvenstvu v Medvodah so tekmovalci Plesnega kluba Zeko  iz Murske Sobote osvojili osem prvih mest, pet drugih in šest tretjih. Naslove  prvakov so osvojili v discu posamično: Kaira Vodišek med deklicami, Maja Ocvirk med mladinkami in Ema Turnšek med članicami. V kategoriji  disco pari otroci sta osvojili državni naslov: Eva Horvat  in  Jana Trajanovska. Med člani sta v parih postala državna prvaka Živa Horvat  in Maja Ocvirk, tri državne naslove pa so osvojili člani Plesnega kluba Zeko še v skupinskih točkah in sicer v kategoriji otrok, mladincev in članov.

Na 3. kolesarskem vzponu na Areh na 17 km dolgi progi z 920 metri višinske razlike so  bili uspešni tudi pomurski kolesarji. Med masterji D je bil Dušan Hajdinjak drugi, Miran Kurnik peti, Matej Temlin šesti in Dominik Ketiš sedmi. Med masterji B je bil Klemen Polajnar peti, med masterji C se je Bernard Omar uvrstil na šesto mesto, med masterji F je bil Zoran Antolin sedmi podobno kot Uroš Šešek vsi iz Športnega društva Team turbo Tropovci, med masterji A  se  je bil Sebastjan Rebernak iz Kolesarskega kluba Tropovci prav tako uvrstil na sedmo mesto.

Na letnem kopališču v Murski Soboti je bilo v drugo tekmovanje za pokal Murske Sobote v skokih v vodo,   udeleženci  so tekmovali v treh kategorijah.  V kategoriji tehničnih skokov je zmagala Maša Fartelj pred Tajem Tratnjekom in Anom Škedljem. Med atraktivnimi skoki je zmagal An Škedelj, drugi je bil Matic Kranjec in tretji Enej Kuzma. V kategoriji smešnih skokov je zmagal Matic Kranjec, drugi je bil Aleks Gutalj in tretji Taj Tratnjek.  Zunaj konkurence je nastopil 72 letni Hrabroslav Lindič, ki je bil najboljši tekmovalec v vseh treh kategorijah.

Na 6. Benediškem teku za koroško štajerski pokal v Benediktu je v teku na 4 km dolgi progi zmagala Andreja Gorčan, v teku na 8 km dolgi progi pa je bil drugi Dejan Preindl  oba iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci. Na peto mesto pa se je na daljši progi  uvrstil Matej Gider iz Rogašovec.

V Ivancih v Občini Moravske Toplice so bile včeraj vaške igre, kjer je sodelovalo kar 16 ekip,  na igrah pa ni manjkala tudi tradicionalna preizkušnja v vlečenju vrvi.  Po točkovanju sedmih tekmovalnih preizkušenj so zmagali Fokovci pred Krnci , tretje mesto pa so  si razdelili: Berkovci in  združena ekipa Mlajtinci/ Lukačevci.