Domov

Šport

22 februarja 2017 Šport


Na štiridnevnih pripravah v Poreču so bili nogometaši Turnišča, ki so po  jesenskem delu prvenstva v 3. slovenski   ligi vzhod  na 9. mestu s 15.točkami. Takšna uvrstitev je za Turniščane preskromna zato so  pred spomladanskim delom prvenstva  opravili  intenzivne štiridnevne priprave  v Poreču. Turniščani  so  na pripravah odigrali  dve prijateljski tekmi. V prvi tekmi so utrpeli poraz od avstrijskega nižje ligaša Woitsberga s 4:1, zadetek za Turniščane je dosegel Brazilec Alves Francyour. V drugi tekmi  je Turnišče  premagalo tretje ligaško ekipo Velesovega z 1:0, zmagoviti zadetek za Turnišče je dosegel  Mitja Šemen.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca starostne kategorije U – 17 je na pripravljalni mednarodni nogometni tekmi v Atenah premagala reprezentanco Grčije z rezultatom 2:1. Za slovensko izbrano vrsto selektorke Tine Kelenberger, ki reprezentanco pripravlja  za elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo sta dosegli zadetka igralki Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci: Nika Pintarič in Sara Makovec. Za reprezentanco  so igrale še naslednje pomurske igralke:  Zala Meršnik, Nika Čuček, Ines Sok in Kaja Korošec.

V Izoli je bilo dvodnevno  moštveno  državno  namiznoteniško prvenstvo  za kadetinje, kjer sta tekmovali dve pomurski ekipi. Igralke puconske Keme so v skupini od 5.do 8. mesta premagale Soboto z rezultatom 5:2 in se uvrstile na  šesto mesto. Za Kemo. Za Kemo je trikrat zmagala Ana Kovačec in dvakrat Blažka Harkai; za Soboto sta zmagali: Tjaša Dervarič in Eva Grabnar. Igralke Sobote  so premagale  ravenski Fužinar s 5:3 in se uvrstile na  7. mesto. Za Soboto so zmagale: Anamarija Horvat  trikrat ter po enkrat Tjaša Dervarič in Eva Grabnar.

V 12. kolu slovenske vzhodne »C« lige v elektronskem pikadu je vodilni Alibi  bar iz Ljutomera premagal  Grabe z rezultatom 14:3. Drugi na lestvici  Pinocchio iz Ivanjkovec je premagal Pikado klub Ozon iz Sodincev z 9:8.  Še ostala rezultata: Bar baza bad girls Logarovci – Plitvica 4:13 in Top Gun Elrad Grlava – Snajperji Sodinci 12:5.

V petem kolu regijske pionirske lige v streljanju s serijsko  zračno puško  je v Ljutomeru med 14.ekipami zmagalo Strelsko društvo Kovinarja iz Ormoža pred III osnovno šolo Murska Sobota in Športno strelskim društvom Murska Sobota.  Posamično je mlajšimi pionirji je zmagal Timon Bagola iz Murske Sobote s 182.krogi, med pionirkami pa je zmagala Alina  Jezernik iz lendavskega Varstroja s 178.krogi. Med cicibani je bil najbolj natančen Lucas Vočanec s 180.krogi in med cicibankami Olivia Vočanec oba iz ormoškega Kovinarja s 173. krogi.