V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

11 julija 2018 Šport


Na Poljsko se je odselil igrat nogomet k prvoligaški ekipi Zaglebie Lubin , ki je bila v minulem prvenstva sedma v poljski ligi,  27 letni Damjan Bohar doma iz Mačkovec.  V Mariboru je  v minulih petih letih Bohar   odigral 194 tekem za Maribor in dosegel tudi 27 zadetkov.  Pred odhodom v Maribor je Bohar za tedanjo Muro odigral  113 prvoligaških tekem. Danes pa so poleteli proti Tirani na  letošnjo  evropsko tekmo nogometaši Maribora, ki jo bodo odigrali v četrtek proti ekipi Partizani.  Med 21 igralci sta tudi  zdaj že nekdanja Boharjeva soigralca Žan Kolmanič in Dare Vršič.

V peti  pripravljalni prijateljski nogometni tekmi za novo sezono v prvi slovenski nogometni ligi je Mura včeraj v Beltincih premagala drugo ligaškega novinca Lušt Beltince z 2:0. Za Muro je dosegel oba zadetka Mihael Rebernik. Ob dveh zadetkih pa so igralci Mure zapravili tudi strel iz 11 metrovke in zadeli še  vratnico med igro.   Beltinčani  so se pred domačimi gledalci dobro upirali prvoligaški Muri.

Mlada košarkarica Ženskega košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote Blaža Čeh, v minuli sezoni članica slovenske reprezentance U – 14,   bo nadaljevala športno kariero  pri Ženskem košarkarskem klubu Cinkarne Celje.  Blaža Čeh bo nadaljevala tudi  šolanje  v neposredni bližini  košarkarskega kluba in sicer na 1. gimnaziji v Celju, kar pomeni, da bo skrbela tako za šolanje kot napredovanje na področju košarke.  Ob prestopu k Celjankam pa se mlada košarkarica ni pozabila zahvaliti za svoje  znanje in podporo trenerju Davorinu Poku pri soboškem klubu.

Na Blaguškem jezeru je bilo ribiško tekmovanje v spomin na Romana Vrbnjaka, ki je bil med ustanovitelji videmske temeljne enote Ribiške družine Gornja Radgona. Na ribiškem tekmovanju je med 19. ribiči zmagal  Andrej Vreča iz Podgrada s 3,4 kg ulovljenih rib, drugi je bil Silvester Cmager  iz Murščaka  z 2,3 kg  na tretje mesto pa se je uvrstil Radenčan Luka Lesjak, ki je imel na tehtanju 1,8 kg ulovljenih rib.

Na  malo nogometnem turnirju v organizaciji Kluba malega nogometa Pečarovci  je zasedla prvo mesto ekipa Prevozništva Jerebič iz Ormoža, ki je bila v finalu boljša od ekipe Mladi upi  iz Puconec. V tekmi za tretje mesto  je bil Kluba malega nogometa Sebeborci boljši od ekipe Nogometnega kluba Hodoš. Na turnirju v Pečarovcih   je bil najboljši igralec Rok Bencik iz Sebeborec in najboljši vratar Denis Kosič iz zmagovite ekipe  Avto prevozništva Jerebič iz Ormoža.