Domov

Šport

12 julija 2018 Šport


Mlade slovenske košarkarice stare do 20 let sodelujejo v Sopronu na Madžarskem na evropskem prvenstvu, kjer so včeraj v  osmini finala izgubile proti reprezentanci  Italije z rezultatom 73:64. Za slovensko izbrano vrsto je zadela največ točk Nina Jesenšek 12, Tina Cvijanović iz Murske Sobote, članica Košarkarskega kluba Maribor ,  je zadela  11 točk ob  petih podajah. V nadaljevanju prvenstva se bodo slovenske košarkarice borile za uvrstitev od  9. do 16. mesta. Prvi nasprotnik slovenske reprezentance bo  reprezentanca Poljske, ki je bila na lanskem prvenstvu deseta, tekma  je zelo  pomembna kajti Slovenke si bodo z zmago zagotovile obstanek v elitni diviziji.

V Dobrovniku  bodo iz sobote na nedeljo  tretjič pripravili mednarodni kolesarski maraton  Slo24ultra na katerem bo sodelovali blizu 60 kolesarjev iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije. Kolesarji bodo imeli začetek pred Dvojezično osnovno šolo v Dobrovniku v soboto ob 12.uri, cilj 24 urne kolesarske  dirke bo naslednji dan ob 12.uri.  Kolesarji bodo  imeli  na  11 km dolgi  progi  Dobrovnik – Renkovci – Dobrovnik  dve tekmovalni preizkušnji saj bo sočasno potekala tudi  kolesarska dirka  v  12 urni dirki. Med tekmovalci bo tudi domači kolesarski klub za katerega bo kolesaril tudi Robi Kardinar.

Nogometaši Nafte 1904  iz Lendave  so včeraj v  četrti pripravljalni nogometni tekmi gostovali v  Veliki Kaniži na Madžarskem in tam tesno premagali madžarsko ekipo Nagykanizso Olajbanyasz z rezultatom 3:2. Za Nafto so dosegli zadetke: Bence Grabant, Alen Ploj in Marko Roginić.  Danes bo 17.30 bo Nafta v Lendavi igrala peto pripravljalno nogometno tekmo proti madžarski drugo ligaški ekipi  Donau Asfalt.

Nogometaši Odranec, člani tretje slovenske nogometne lige, vzhod so gostili mladince Mure, ki nastopajo v prvi slovenski mladinski nogometni lig. Mladinci Mure pod novim  trenerskim dvojcem: Darjan Slavic – Simon Štrakl so premagali Odrance s 4:0. Za Muro sta dosegla zadetke: Nejc Benko in Vito Štrakl po dva.

Slovenske odbojkarice  se bodo skušale še drugič uvrstiti na evropsko prvenstvo.  Selektor slovenske reprezentance Aleksandro Chiappini, ki je na sredozemskih igrah s slovensko žensko reprezentanco zasedel sedmo mesto,  je  že določil  16 igralk  za kvalifikacijske tekme v skupini A z Belgijo, Izraelom in Islandijo  za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Odbojkarice  se bodo zbrale v ponedeljek v Mariboru , od 22. do 27. julija pa bodo imele skupne priprave  z mlado reprezentanco Italije. V slovensko izbrano vrsto je bila povabljena tudi Ljutomerčanka Veronika  Mikl, sicer zdaj  še članica prvoligaške ekipe Roto Kema Puconci .Prvo kvalifikacijsko tekmo  za evropsko prvenstvo bodo odbojkarice Slovenije igrale 15. avgusta v Mariboru proti Izraelkam