Domov

Šport

13 julija 2018 Šport


Košarkarska ekipa v ulični košarki 3 x 3 Geza Pub Beltinci v postavi Niko Bačvič, Leon Zver, Igor Žigo, Matjaž Želj in Grega Farkaša bo v soboto v Bratislavi na Slovaškem sodelovala na sklepnem turnirju slovaške košarkarske turneje. Beltinčani  so letos že gostovali v Bratislavi a so takrat  v močni konkurenci prišli le do četrtfinala, tokrat želijo v druščini z ekipami iz Srbije, Makedonije, Črne Gore, Španije in ostalih ekip Srednje Evrope doseči najboljšo letošnjo uvrstitev.

V peti pripravljalni prijateljski mednarodni nogometni tekmi so včeraj v Lendavi nogometaši Nafte 1903 igrali proti novemu  madžarskemu  drugoligaši ekipi Duna Aszfalti iz Tiszakecskeja ter po neodločenem izidu 1:1  v prvem polčasu ob koncu doživeli poraz s 3:1. Za Nafto je dosegel edini zadetek novinec v ekipi Roy Rudonja, za goste pa so dosegli zadetke: David Mihaly, Laszlo Juhasz in Laszlo Szabo. Naslednjo prijateljsko tekmo bodo Lendavčani igrali že jutri ko bo v Lendavi gostovala ekipa Kapošvara iz Madžarske.

V  uvodni tekmi lige Evropa so nogometaši Maribora v Tirani pred 1300 gledalci premagali ekipo Partizani iz Tirane z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek za Mariborčane je dosegel Gregor Bajde v 50. minuti srečanja. Za Mariborčane je ob koncu tekme dobil priložnost za igro tudi Dare Vršič, Žan Kolmanič, ki je bil z ekipo tudi v Albaniji pa ni  ni bil  v uradnem zapisniku mariborske ekipe.

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca deklet starih do 20 let je na evropskem prvenstvu  v Sopronu na Madžarskem izgubila  tekmo proti reprezentanci Poljske  in to  po podaljšku z rezultatom 81:77. Za slovensko izbrano vrsto je igrala tudi Prekmurka Tina Cvijanović , zdaj članica Maribora, ter  bila tretja najboljša strelka za slovensko izbrano vrsto z 12.točkami. V nadaljevanju prvenstva bo naša reprezentanca igrala jutri proti reprezentanci  Slovaške in to v tekmi  za razvrstitev od 13. do 16. mesta.

V  Cluju v Romuniji bo od 15. do 24. julija  letošnje mladinsko  in kadetsko evropsko prvenstvo v namiznem tenisu. Slovenska selektorka za kadetinje Špela Polončič je v slovensko namiznoteniško  reprezentanco povabila tudi Blažko Harkai iz puconske Keme. Kot trener reprezentance  bo v Romuniji s slovensko reprezentanco tudi puconski trener deklet Mirko Unger.

Na reki Savi v Sevnici je bila četrta tekma državne lige v športnem ribolovu za veterane, kjer so bili uspešni tudi pomurski ribiči. Najbolje se je odrezal v B sektorju  Radenčan Miro Matjašec, član  Ribiške družine Majšperk  ki je zasedel prvo mesto. Na drugo mesto v  D sektorju se je uvrstil  Radenčan Željko Mavrič in v A sektorju je bil četrti Zoran Vidic iz Murske Sobote , oba pa  nastopata v veteranski državni  ligi  za Ribiško družino Koper.

Danes je bil na nogometnem igrišču v Černelavcih drugi trening slovenske malonogometne reprezentance,  ki  bo v mesecu septembru sodelovala na svetovnem prvenstvu, ki bo letos na Portugalskem. Med  30. kandidati za slovensko malonogometno reprezentanco je tudi  precej mladih nogometašev iz Pomurja.