Domov

Šport

23 julija 2018 Šport


V Križevcih pri Ljutomeru je  pred blizu 1000 gledalci Konjerejsko društvo Križevci pripravilo tradicionalne letne kasaške dirke, kjer so letos dodali tudi šampionat  za ponije. V kasaških točkah  so zmagali: Umbertide WF na vajetih Danijela Herica, med 2 letnimi kasaški je bil najhitrejši Varele HB z voznikom Slavkom Makovcem. V tretji dirki je bila zmagovalka Foka s Sašom Seršenom, v predzadnji dirki je zmagal Floto pod taktirko Alojza Kosija in v peti dirki je zmagal Dante z Brankom Seršenom. Posebej privlačna je bila dirka ponijev za Šampionat  Slovenije, kjer je med 11  udeleženci zmagala Senta na vajetih Luke Sagaja iz Ključarovec, druga je bila Lučka z Nejcem Pircem iz Krima in tretja  Srečka z Vidom in Nežo Gorencem iz Grosupljega.

Na dvodnevnem nogometnem turnirju za pokal Občine Beltinci je zmagal Lušt Beltinci ,ki je kot drugoligaš , bil v finalu boljši od  Odranec z 2:0. Zadetka za Beltinčane sta dosegla Mitja Mauko in Jernej Tkalec.  V tekmi za tretje mesto so Turniščani po 11 metrovkah premagali Črenšovce s 6:5, v rednem delu je bil izid 3:3. Za  Turnišče  sta dosegla zadetka za avtogolom: Matej Kapun in  Saša Kolman in iz 11 metrovke Blaž Lebar; za Črenšovce  sta v rednem delu bila strelca: Matej Kolman dvakrat  in Tomaž Krauthaker.

Na dvodnevnem nogometnem turnirju za pokal Občine Tišina  je zmagal Cerkvenjak, član mariborske prve lige, ki je v finalu premagal  Lipo člana prve soboške lige z 2:0. Za Cerkvenjak je dosegel  oba zadetka Sergej Košnik. V tekmi za tretje mesto je domača Tišina z novim trenerjem Goranom Rističem premagala Šalovce s 3:0. Za Tišino so dosegli zadetke: Pil Makovec, Matej Kuzma in Niko Kovač.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi v Bratoncih sta se ekipi Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci in Mure  U – 15, članice prve slovenske lige, vzhod  razšli  brez zmagovalca ob izidu  2:2.  Za Beltinčanke sta dosegli zadetka: Eva Potočnik in Anja Prša za Muro pa Niko Graj in Nika Nemec z avtogolom.

Na 71. balkanskem prvenstvu v atletiki za člane in članice v bolgarski  Stari Zagori je za slovensko atletsko reprezentanco nastopil Nino Celec od Grada član Atletskega kluba Slovenska Bistrica,  ki je v skoku v daljino preskočil 701 cm, kar je bilo dovolj za 13. mesto. Žal je imel na tekmi v Bolgariji Nino Celec le en uspešen skok.

Na 15. Panonskem kolesarskem maratonu v družni organizaciji  Kolesarskih klubov Lentija, Lendave, Svetega Martina je skupno  sodelovalo  275 kolesarjev. Največ kolesarjev in sicer kar 136 jih je bilo na 55 km dolgi progi  ki je vodila skozi  obmejne   kraje  Madžarske in Slovenije. Na najdaljši progi dolgi 120 km, ki je bila speljana  delno po Hrvaški pa je bilo 115 udeležencev. Najstarejši kolesar maratona, ki ga je letos gostil madžarski  Lenti,  je bil 89 letni Sigfried Schubert  iz   Tomaža pri Ormožu. Prihodnje leto bo 16. Panonski kolesarski maraton pripravil Kolesarski klub Lendava.