Domov

Šport

25 julija 2018 Šport


V torek se je končalo evropsko prvenstvo v  namiznem tenisu za mladince in kadete, ki je bilo v Cluju v Romuniji ,na njem pa je sodelovalo 580 igralcev  iz 40 evropskih držav.  Za slovensko reprezentanco je v kadetski konkurenci nastopila tudi Blažka Harkai, članica puconske Keme. Poročali smo že, da je Blažka Harkai s katero je bilo tudi njen klubski trener Mirko Unger  s kadetsko  reprezentanco osvojila 32. mesto. V zadnjem moštvenem dvoboju, ko je Slovenija izgubila s 3:1 proti Latviji je edino zmago osvojila  Blažka Harkai.V posamični konkurenci je Harkajeva v prvem kolu premagala Belorusinjo Volklavo s 4:1 v naslednjem kolu pa je izgubila proti Grkinji Papadimitru  s 4:0. Tudi v igri dvojic Harkajevi s Saro Tokič ni uspelo zmagati v prvem kolu proti Portugalkama.

V tretji etapi mednarodne kolesarske dirke  na Kitajskem dolgi 133 km je Žiga Horvat nekdanji član Kolesarskega kluba Tropovci, zdaj  član novomeške ekipe Adria  Mobil med 147.kolesarji  zasedel 24. mesto.  Ekipa Adrije Mobilla  je med 22 ekipami trenutno na solidnem četrtem mestu.

 

Nogometaši Mure so včeraj v pripravljalni prijateljski nogometni tekmi v Rakičanu premagali ptujsko Dravo z rezultatom 3:2, ob polčasu je bil izid 1:1. Za Muro je dvakrat zadel Rok Sirk enkrat pa Amadej Maroša. Za Ptujčane, ki bodo prvo tekmo v novi sezoni druge slovenske  5.avgusta  igrali  v gosteh proti Brežicam  pa sta dosegla zadetka:Jaka Bezjak in v zadnji minuti iz 11 metrovke Jan Špur.

Nogometaši Maribora, nedeljski nasprotnik Mure v prvi slovenski nogometni ligi  so včeraj  odpotovali v Gruzijo k ekipi Cikhura na tekmo drugega kola kvalifikacij za ligo Evropa. Z 22  mariborskimi nogometaši sta odpotovala tudi  Žan Kolmanič iz Veržeja in Dare Vršič iz Segovec pri Apačah.  Tekma Mariborčanov v Tblisiju  bo na programu jutri zvečer ob 18.uri.

Na 8. memorialnem turnirju Zlatka Djekovskega v malem nogometu v Križevcih  v Prekmurju so  med petimi ekipami prvo mesto  osvojili Domanjševci, druga je bila Pizerija Kučan iz Križevec, ki je bila tudi organizatorica turnirja , tretje mesto so osvojili Šalamenci in četrto Stanjevci. Najboljši igralec na turnirju je bil Jan Kramberger iz zmagovite ekipe Domanjševec, najboljši vratar pa  Aljoša Vučak iz nogometne ekipe Pizzerije Kučan Križevci v Prekmurju.