V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport

26 julija 2018 Šport


Nekdanji nogometaš Mure, Domžal in Maribora  25 letni  Erik Janža iz Puževec, ki je bil v minuli sezoni kot posojen nogometaš  češkega pvoligaša Plzen igralec pri   ciprskemu Pafosu se je preselil k hrvaškemu prvoligašu Osijeku. Janža je za Osijek podpisal tri letno pogodbo, Osiječani  so Janžo pri njegovi igri že dalj časa spremljali  Na Cipru je v  prvi ligi Janža odigral 33 tekem, prav toliko pa jih je odigral tudi pri Mariboru  med letoma 2015 in 2017  kot levi bočni branilec in   za Maribor dosegel tudi dva zadetka.

Vsi v slovenski nogometni ligi Telekom so bili z izjemo tekme  Mure in Triglava v prvem kolu  zelo disciplinirani. Disciplinski sodnik  Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj  je  za pet rumenih kartonov Mure na tekmi s Kranjčani kaznoval Muro  s 300 evri denarne kazni, zaradi nešportnega vedenja navijačev in žaljivega vzklikanja  sodnikom, ki jih je vodil Rade Obrenović iz Ljubljane  ter aktiviranja pirotehničnega sredstva  je bila Mura kaznovana še  z dodatnimi 900 evri denarne kazni, tako da znaša skupna kazen  1200 eurov.

Za Muro  je prišla iz Ljubljane  tudi prijetna novica, saj  je  slovenski nogometni portal prvaliga.si izbral Luko Bobičanca nogometaša Mure  v ekipo najboljših 11 igralcev prvega kola slovenske nogometne lige Telekom.  Najboljši trener v prvem kolu  je bil Miran Srebrnič trener Gorice saj je bila njegova ekipa boljša od ljubljanske Olimpije.

V Lendavi pri Nogometnem klubu Nafta 1903 so  novinarje seznanili s kadrovskimi spremembami v klubu in  cilji v novi sezoni 2. slovenske lige. Po besedah Igorja Magdiča, člana izvršnega odbora so klub zapustili Marko Ilič, Liridon Osmanaj, Mateo  Monjac in David Macher, na novo   so prišli v klub: Alen Ploj, Dino Cvrtila, Jan Grmek, Arpad Vaš in  Roland Paku, negotov  je še status Roya Rudonje.  Na posojo k Hotizi  bodo odšli za šest mesec Adam Zagorec, Lucian Pozsgai in Lukas Magdič. Uprava kluba je podpisala novo dve letno pogodbo s trenerjem Francem Fridlom, Lendavčani pa ciljajo v sam vrh 2. lige.  Več o Nafti bomo na Murskem valu  poročali  še   v nedeljskem športnem popoldnevu.

V predzadnji prijateljski pripravljalni nogometni tekmi je Nafta včeraj v gosteh premagali tretjeligaško ekipo Vidma z rezultatom 3:1. Za Nafto so dosegli zadetke: Roy Rudonja, Alen  Ploj in Marko Roginić. Naslednjo prijateljsko tekmo bo Nafta igrala  v Lendavi v soboto  zvečer  ob 20.30 proti ekipi Mladosti  iz Preloga na Hrvaškem.

V 4. etapi mednarodne kolesarske dirke po Kitajski je na  100 km dolgi progi  prekmurski kolesar Žiga Horvat , ki nastopa za novomeško ekipo Adria Mobil zasedel 69. mesto med  142. kolesarji.  Na Kitajskem bodo novomeški kolesarji, ki so moštveno  trenutno med 22 .ekipami na  drugem mestu prekolesarili skupno   13 etap.

Na Šmartinskem jezeru je Ribiška družina Celje pripravila  državno prvenstvo v športnem ribolovu za mlade v treh starostnih kategorijah.  Med 15 letniki  je osvojil drugo in tretje mesto Enej Kapun iz Ribiške družine Gornja Radgona. V starostni kategoriji U – 20  je osvojil zlato in bronasto medaljo Mihael Kukovec tretji  je bil Mihael Čuk iz  radgonske ekipe. Med Lendavčani je med 20 letniki Peter Nagy osvojil drugo in tretje mesto, Med Ljutomerčani pa je bil med 20 letniki tretji in peti Rafael Hajdinjak, med 15 letniki  pa se je   Rene Murota uvrstil na drugo in četrto mesto.