Domov

Šport

27 julija 2018 Šport


V Franciji je  na hipodromu v Parizu na mednarodnih kasaških dirkah   v tretji dirki  zmagal Eros na vajetih Jožeta Sagaja mlajšega iz Ključarovec  s kilometrskim časom 1:17,0. Slovenski kasaški vozniki pa so že usmerjeni v 28. kasaški derbi, elitno dirko za 4 letne kasače, ki bo v Ljutomeru v nedeljo 5. avgusta. Žrebanje  startnih številk za  12 udeležencev derbija, ki  bo v ponedeljek 30. julija ob 19.30 v atriju Mestne hiše v Ljutomeru.  Letos bo na derbiju sodelovalo kar 6 kasaških voznikov iz Prlekije.

V Szentesu na Madžarskem poteka evropsko prvenstvo letalskih modelarjev s prosto letečimi modeli. Na prvi tekmi v kategoriji F l A z večjimi modeli je med 76 modelarji iz 27 držav moštveno  reprezentanca Slovenije    v zelo slabih vremenskih razmerah v močnem vetru  zasedla  tretje mesto in osvojila bronasto medaljo. Za slovensko reprezentanco je  tekmoval  tudi Boštjan Bagari član Aerokluba Murska Sobota ob njem pa sta bila člana reprezentance še Matija Hrast iz Modelarskega kluba Tolmin in Luka Betežnik iz Goriškega kluba mladih tehnikov. V posamični konkurenci se je Boštjan Bagari uvrstil na 33. mesto.

Na prvi nogometni tekmi 2. kola kvalifikacij za ligo Evropa so nogometaši Maribora v Tbilisiju  pred blizu 1000 gledalci igrali proti prvoligaški gruzijski ekipi 0:0. Za Mariborčan e je od 62. minute dalje igral tudi nekdanji nogometaš Mure Dare Vršič, ki je zamenjal Luko Zahoviča. Žan Kolmanič je sicer potoval v Gruzijo a ni bil v kadru mariborske ekipe. V nedeljo se bodo Mariborčani pred domačimi gledalci pomerili v 2. kolu slovenske  nogometne lige Telekem s soboško Muro.

Prava revija nogometa pa bo jutri in v nedeljo  na  igrišču Nogometnega kluba Grad, kjer bo na turnirju po skrajšanem igralnem času sodelovalo kar šest nogometnih ekip. V prvi skupini bodo igrali: Serdica, Križevci in Tromejnik iz Kuzme  v drugi pa Grad, Hodoš in  Goričanka Rogašovci. Jutri bodo tekme trajale do  21.ure zvečer, v nedeljo pa bodo od 15.ure dalje  tekme za uvrstitev od prvega do šestega mesta, finalna tekma  pa  pri Gradu bo v nedeljo  zvečer ob 19.uri.

Športno društvo Kovačevci , ki deluje v Občini Grad in letos praznuje 15 letnico delovanja je  pripravilo ob  jubileju društva turnir v malem nogometu.  Med šestimi ekipami so imeli največ uspeha igralci malega nogometa iz Prosečke vasi, drugi so bili na turnirju nogometaši Poznanovec in tretji Otovci. Kovačevci, ki so tekmovali z dvema ekipama so se uvrstili s člansko ekipo na četrto mesto.