V etru
Lestvica narodno-zabavne glasbe "Glasba našega srca"
Domov

Šport

29 julija 2018 Šport


V osmi etapi  mednarodnega kolesarske dirke na Kitajskem dolgi kar 237 km, kar je bila najdaljša etapa doslej,  je Žiga Horvat iz Dankovec, član ekipe Adria Mobill iz Novega mesta zasedel 25. mesto in je progo prekolesaril v času zmagovalca 4 ur 49 minut in 45 sekund. V novomeški kolesarski ekipi je bil tokrat drugi najboljši posameznik saj se je na 7. mesto uvrstil Dušan Rajović.

Na 28. mednarodnem ironmanu v Nagytadu na Madžarskem, hkrati tudi državnem prvenstvu Madžarske,  je sodelovalo 705 triatloncev, ki so morali  3,8 km plavati, 180 km kolesariti in 42 km teči. Med tekmovalci na Madžarskem je bil tudi Štefan Buzeti iz Bakovec, ki je nalogo opravil v času 12 ur 50 minut in 25 sekund in v svoji starostni kategoriji zasedel  odlično drugo mesto.

Začela  se je  nova tekmovalna sezona  tudi v ruski premier ligi  Nogometaši Anžija so v Jekaterinburgu z 1:0 premagali ekipo Urala. Vseh 90 minut je na tekmi za Ural igral Gregor Balažic iz Murske Sobote, nekdanji nogometaš soboške Mure.

V zadnji pripravljalni mednarodni  nogometni tekmi pred začetkom tekmovanja v 2. slovenski ligi, ko bo Nafta 1903  v soboto 4. avgusta v Lendavi  igrala proti Radomljam,  so Lendavčani gostili četrto ligaško  ekipo  Kometa iz Preloga  in jo premagali z rezultatom 8:1. Za Nafto je dosegel tri zadetke Alen Ploj po enega pa so dosegli:  Grabant Bence, Arpad Vaš, Vedran Vinko, Stjepan Oštrek in Dino Cvrtila, za goste iz Hrvaške, ki so vodili z 1:0 je dosegel zadetek  iz 11 metrovke David Balent.

V Radencih je bil včeraj prvi  nogometni turnir  za Slatinski pokal. V prvi tekmi je  Veržej po 11 metrovkah premagal Radensko Slatino s 5:3. Za Veržej so dosegli zadetke: David Šajnovič, Andrej Fanedl, Mičo Lugajič, Matic Golob in Miha Košnik; za Radenčane so dosegli zadetke: Denis Potrč, Denis Kavaš  in Rok Knuplež. V drugi tekmi  je Ljutomer premagal Veržej s 3:0 zadetke pa sta dosegla: David Miholič dva in Luka Nemec. V tretji tekmi na turnirju v Radencih  sta Radenska Slatina in Ljutomer igrala 0:0. Prvo mesto so osvojili Ljutomerčani pred Veržejem in Radensko Slatino.

Kar šest nogometnih ekip  sodeluje na nogometnem turnirju pri Gradu na Goričkem. Prvi dan turnirja so bili  v prvi skupini  doseženi naslednji rezultati: Serdica Kleparstvo Šinko – Križevci v Prekmurju 1:0, Križevci – Tromejnik Kuzma 0:2 in Tromejnik – Serdica 2:0. V drugi skupini  je bil Grad boljši od Hodoša s 3:1 in od  Goričanke iz Rogašovec s 3:0. V preostalem srečanju je Hodoš premagal Goričanko z 1:0. Danes popoldne ob 15.uri se bo nogometni turnir pri Gradu nadaljeval. V tekmi za peto mesto bosta igrala Goričanka in Križevci, ob 17.uri bo tekma za tretje mesto med Hodošem in Serdico in zvečer ob 19.uri bo tekma za zmagovalca turnirja med Gradom in Tromejnikom.

V pripravljalni nogometni tekmi v Odrancih  je domači tretje ligaš  premagal Podvince, ki nastopajo v  ptujski super ligi z rezultatom 9:4, ob polčasu je bil izid 4:2.

Na Muti so na lokostrelskem tekmovanju 3 D za slovenski in jadranski pokal tekmovali tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava.  Med člani je bil v streljanju z instinktivnim lokom tretji Kristijan Horvat, ki je zadel 345 krogov; v  mednarodni tekmi za jadranski pokal pa  se je Kristijan Horvat uvrstil na četrto mesto.  V tekmi z  dolgim lokom  je bil  med člani Tomaž Flisar, ki je zadel 182 krogov šesti.  Z  lovskim  lokom pa je med  člani   zmagal Bojan Štuhec s 373. krogi.

Na finalnem turnirju  v odbojki na mivki Labda 2018 je  v Beltincih  med člani zmagala ekipa Original za katero sta igrala: Urban Drvarič iz Radenec in Nik Škrjanec iz Veržeja druga je bila ekipa Mehanizacije Maller za katero sta igrala: Tin Vrabl in Aljoša Štros oba iz Maribora. Na tretje mesto   se je  uvrstila  ekipa Duo Horvat za katero sta igrala Tomaž Horvat  iz Gornje Radgone in  Primož Horvat iz Rakičana , četrta pa je bila ekipa Servivors za katero sta igrala: Žan Vori iz Ižakovec in Val Krajcar iz Beltinec. V ženski konkurenci  je zmagala ekipa AGM Božo Lukač za katero sta igrali: Iva Škraban  in Janja Donša  obe iz Murske Sobote ,pred ekipo Čop – Čop za katero sta igrali: Katja Saje in Sara Demirtas obe iz Murske Sobote. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa Prava kombinacija  za katero sta igrali: Lura Kocet iz Beltinec  in  Melani Jerič iz Gančan. Četrto mesto  je zasedlo Športno društvo Izziv z Andrejo Tratnjek iz Gančan in Petro Tot iz Lendave.

V Dokležovju so bile  v soboto 19. športne igre krajevnih skupnosti Občine Beltinci. V skupni uvrstitvi je po devetih igrah  zmagalo Dokležovje  pred Lipovci, Bratonci in Beltinci.  V najbolj atraktivni disciplini,  v vlečenju vrvi, so bili prav tako najboljši gostitelji iz Dokležovja pred Lipo, Ižakovci in Melinci. V revijalni nogometni tekmi so legende Beltinec premagale beltinske politike z rezultatom 3:1.

Na mednarodnem ribiškem tekmovanju  na jezeru Horgaszat  v neposredni državne meje med Slovenijo in  Madžarsko je  20 ekip sodelovalo na tekmovanju za pokal Bara West iz Pinc. Moštveno je zmagala ekipa Kapitalca iz Lendave   v postavi: Danijel in Maja Tkalec in Goran Železnik z 9,4 kg ulovljenih rib, drugi je bil Kot z 8,9 kg in tretji Csiszar team iz Madžarske s 5,7 kg ulovljenih rib.  V absolutni kategoriji  je med posamezniki zmagal Vlado Mučič  s 4,1 kg ulovljenih rib ,drugi je bil Danijel Tkalec s 3,7 kg  in tretji Aleksander Černela s 3,4 kg ulovljenih rib. Pripravili so tudi tekmo za naslov ribiškega carja, kjer je zmagal Danijel Tkalec iz Lendave s 3,75 kg težko ribo.