Domov

Šport

30 julija 2018 Šport


V madžarskem mestu Szentes se je končalo letošnje evropsko prvenstvo modelarjev  s prosto letečimi modeli. V kategoriji F l C, modeli z omejenim časom delovanja , je osvojil tretje mesto in bronasto medaljo  Vladimir Sičov, član Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote. S tem rezultatom je Sičov dopolnil uspeh slovenske ekipe v kategoriji F l A, ki je prav tako  osvojila tretje mesto in bronasto medaljo je dobil   član slovenske ekipe  tudi Boštjan Bagari iz soboškega aerokluba.

V 2. kolu poljske ekstra nogometne lige je ekipa Zaglebie premagala Sesnoviec z rezultatom 2:1. Za ekipi Zaglebie je prvič zaigral tudi nekdanji nogometaš Mure in Maribora Damjan Bohar iz Mačkovec, ki je v igro vstopil v 57. minuti.  Po dveh kolih vodi na lestvici Zaglebie  s 6.točkami.

Pri Gradu na Goričkem je v dveh dneh kar šest nogometnih ekip sodelovalo na nogometnem turnirju. V tekmi za peto mesto je Goričanka iz Rogašovec premagala Križevce v Prekmurju z rezultatom 5:3, v tekmi za končano tretje mesto je Serdica Kleparstvo Šinko bila boljša od Hodoša s 3:1. V osrednji tekmi za naslov zmagovalca turnirja  pri Gradu  je Tromejnik iz Kuzme premagal  Grad z rezultatom 3:1.  Na turnirju  je bil izbran za najboljšega vratarja Marko Posavec iz Tromejnika, najboljši strelec pa je bil Miran Bencik s Hodoša.

V Strukovcih je bil 12. memorial Damjana Vučaka v malem nogometu. Prvo mesto je osvojila ekipa Okrepčevalnice Pajdaš iz Murske Sobote, ki je bila v finalu boljša od Gostilne Mencigar iz Krajne z rezultatom 2:0 po devetmetrovkah. Tretje mesto je osvojila ekipa Kluba malega nogometa  Boys iz Lenarta, četrti pa so bili  veterani puconske Keme. Na turnirju je  bil najboljši vratar Mitja Kuzma in najboljši igralec Timotej Vogrinčič oba iz ekipe Mencigar iz Krajne.

V prijateljski mednarodni nogometni tekmi je Olimpija  iz Dolge vasi pred domačimi gledalci  premagala  člana tretje županijske lige  Redics iz Madžarske z rezultatom 6:0. Za Olimpijo članico lendavske medobčinske lige so dosegli zadetke: Kristijan Kepe dva po enega pa so zadeli še: Mitja Donko, Erik Gőnc, Matej Vida, in Tadej Bela.

Na 12. Aninskem teku v Cirkulanah so nastopili tudi pomurski tekači. Najbolje se je v teku na  10 km dolgi progi odrezal Iztok Fister, ki je bil drugi, na četrto mesto pa se je uvrstil Dušan Fister oba iz Kolesarskega kluba Tropovci. Med ostalimi pomurskimi tekači se je Zdenko Klemenčič iz Tekaške sekcije Radenska uvrstila na peto mesto.