V etru
Pesem tedna
Domov

Šport

7 avgusta 2018 Šport


V tretji etapi mednarodne kolesarske dirke po Poljski, dolgi 140 km, je zmagal  Kolumbijec Alvaro Jose Hodeg. Na 86. mesto se je uvrstil Prekmurec Simon Špilak, član ruske Katjuše. Danes imajo kolesarji na Poljskem na programu četrto etapo dolgo 179 km.

Na 14. teku po Zgornji Savinski dolini v Zagorju  ob Savi so na  10,3 km dolgi progi  sodelovali tudi pomurski tekaški rekreativci. V   kategoriji do 69 let starosti je zmagal Branko Lehner iz Tekaške sekcije Radenske. V starostni kategoriji do 79 let starosti se je Karli Vrbnjak iz Športnega društva Videm uvrstil na tretje mesto.  Darko Vereš iz Bakovec pa se je v kategoriji do 49 let starosti uvrstil na 25. mesto;  skupno  je v Zagorju ob Savi nastopilo 237 tekačev.

Mladi nogometaši Mure s kadetsko in mladinsko ekipo  so odigrali  dve mednarodni  pripravljalni srečanji za začetek tekmovanja v prvi slovenski kadetski in mladinski ligi, ki se bo začela v soboto 11.svgusta. Kadeti Mure so v Bakovcih igral proti vrstnikom Varaždina 1:1. Zadetek za Muro je dosegel Teo Cipot. Mladinci Mure  so bili poraženi  z Varaždinom z  2:1 zadetek za  Muro  je dosegel Filip Perčić. V soboto bodo v Bakovcih kadeti in mladinci Mure igrali prvo kolo  prve slovenske lige proti Interblocku.

V okviru priprav za tekmovanje v 3. slovenski nogometni ligi vzhod ,ki se bo začela v soboto 18. avgusta so Odranci gostovali v Svetem Martinu na Muri in tam premagali  hrvaško ekipo Poleta z rezultatom 3:2. Za  Odrance, ki jih trenira prekmurska nogometna legenda Feri Cifer  je dosegel dva zadetka David Vinkovič, gostitelji pa so si en zadetek dali v lastno mrežo. V prvem kolu 3. slovenske lige bodo Odranci gostovali v Kuzmi pri nogometaših Tromejnika.

Praznik nogometa bo jutri ob 17.30 pri Gradu na Goričkem, kjer bo na programu finalna pokalna nogometna tekma  za območje Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota med domačo tretjeligaško ekipo  Grada, ki jo vodi trener Bogdan Črnko in prvoligaško ekipo soboške  Mure s trenerjem  Antejem Šimundžo, ki je uspešno startal z muraši v prvi slovenski nogometni ligi.