V etru
Preteklih 24 - OKC poroča v živo
Domov

Šport

8 avgusta 2018 Šport


Slovenske prvakinje igralke Ženskega nogometnega kluba  Olimpije so v uvodni tekmi kvalifikacijskega turnirja za ligo prvakinj  v Ljubljani klonile proti Minsku iz Belorusije  z rezultatom 6:0.  Belorusije so favoritke za prvo mesto.  V   2. skupini ,  igrajo še prvakinje Slovaške in Cipra. Za Olimpijo je celo tekmo igrala tudi Manja Rogan iz Murske Sobote, nekdanja članica Ženskega nogometnega kluba  Telemach GMT Beltinci. Naslednjo tekmo bo Olimpija igrala  v  petek 10. avgusta ob 14.uri proti Slovanu iz Bratislave , zadnjo pa v ponedeljek 13. avgusta proti prvakinjam Cipra.

Po vsakem kolu v prvi slovenski nogometni ligi Telekom   športna uredništva izbirajo tudi ekipo in igralca kola. V  4.kolu je bil izbran v številnih športnih uredništvih za igralca kola Nino Kouter igralec soboške Mure  doma iz Tropovec strelec dveh zadetkov na tekmi Mura – Domžale in še posebej za poseben zadetek, ki ga imenujejo »rabona« in ta na družabnih omrežjih mnoge zelo navdušuje. Danes ob 17.30 bodo nogometaši   Mure igrali pri Gradu na Goričkem finalno pokalno tekmo za območje Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota proti tretje ligaški ekipi Grada.

V četrti etapi   kolesarske dirke  svetovne serije na Poljskem je na 179 km dolgi progi  od Jaworznega do Sczyrka zmagal Belgijec Dylan Teuns. Od peterice Slovencev na kolesarski dirki je  bil najboljši Simon Špilak iz Tropovec član ruske Katjuše, ki je za zmagovalcem zaostal  21 sekund in se uvrstil na 24. mesto.  Po štirih etapah je Špilak na 25. mestu kot najboljši slovenski kolesar. Danes imajo kolesarji na Poljskem na programu  peto etapo dolgo 152 km.

Na kolesarski dirki  17. vzpon na Zasavsko Zagorje so nastopili tudi člani Športnega društva Team turbo Tropovci. V absolutni kategoriji se je na 14. mesto uvrstil Klemen Polajnar, v svoji starostni kategoriji pa je bil šesti. Uroš Šešek prav tako iz Športnega društva Team turbo Tropovci   se je v  svoji starostni kategoriji uvrstil na 13. mesto.

Motoklub Veterani Murska Sobota bo v soboto ob 8.45 pripravil 17. mednarodni potujoči muzej starodobnikov, ki bo speljan  po Avstriji, Hrvaški in Sloveniji. Začetek edinstvene aktivnosti starodobnikov bo pred parkiriščem Murska trans v Murski Soboti, udeležence z njihovimi  starodobniki pa čaka 115 km dolga proga, zaključek pa bo v  soboto zvečer pri okrepčevalnici stara Müra v Bakovcih, kjer bodo organizatorji   podelili tudi priznanja udeležencem.