V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

9 avgusta 2018 Šport


Pri Gradu na Goričkem je včeraj 400 gledalcev  spremljalo finalno nogometno tekmo za pokal Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota v kateri je po pričakovanju  prvoligaška Mura premagala tretje ligaško ekipo Grada s 4:0, ob polčasu je bil izid še 1:0.  Za Muro so dosegli zadetke: Sebastjan Šlak dva  ter po enega : Žan Karničnik in Amadej Maroša. Ob koncu tekme je pokala soboške zveze izročil obema ekipama predsednik zveze Danilo Kacijan. V prvem kolu pokala Nogometne zveze  Slovenije za sezono 2018/2019 bo Grad v sredo  15.avgusta ob 16.uri gostil Aluminij iz Kidričevega, Mura pa bo dan pozneje v četrtek  16. avgusta gostovala pri drugo ligaški  ekipi Rogaške.

V pripravljalni nogometni tekmi za začetek tekmovanja v prvi slovenski kadetski ligi, ko bo Mura v soboto v Bakovcih gostila  ljubljanski Interblok,  so kadeti Mure pod taktirko  trenerja Damirja Čontale  v gosteh premagali vrstnike Jarenine z rezultatom 5:0. Za Muro je dosegel dva zadetka: Jan Bruno Kralj po enega pa : Tio Cipot, Domen Bočkor in Niko Šalika.

V  peti etapi mednarodne kolesarski dirki po Poljski  od Wieliczka do Beilska dolgi  152 km je še drugič zapored zmagal Poljak  Michal Kwiatkowski. Med petimi slovenskimi kolesarji   je najbolje  kolesaril  Prekmurec Simon Špilak član poklicne kolesarske ekipe Katjuša,ki se je uvrstil na  48. mesto, v cilj pa je prikolesaril v času zmagovalca. Po petih etapah je Špilak na 25. mestu z zaostankom za  vodilni kolesarjem  42 sekund.  Danes imajo kolesarji na Poljskem na programu šesto etapo dolgo 129 km.

Na mednarodnem teniškem turnirju v Montrealu, z nagradnim skladom 2,82 milijona ameriških dolarjev,  sta   se  v ženskih dvojicah  v osmino finala uvrstili  Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota s soigralko  Mario Jose Martinez Sanchez iz Španije, ki sta kot  šesti nosilki premagali  poljsko ameriško dvojico: Alicja Rosolska – Abigail Speears s 6:1 in 6:4.

Rokometaši Pomurja iz Murske Sobote bodo v  sezoni 2018/2019 s člansko ekipo tekmovali v prvi B slovenski rokometni ligi in ne več v 2. slovenski rokometni ligi. Rokometna zveza Slovenije je   soboškim rokometašem,  po odpovedi  ekipe Jadrana,  ponudila sodelovanje v ligi.  Po 18 letih se  v Mursko Soboto  vrača prva B slovenska liga, nazadnje je v ligi v tekmovalni sezoni 2000/2001 tekmovala ekipa z naslovom Pomurka – Krog.  V prvem kolu prve B slovenske rokometne lige bo  Pomurje v soboto 15. septembra gostili rokometaše Črnomlja, v ligi pa bo skupno tekmovalo 14 ekip. Jesenski del tekmovanja bo končan s tekmo Pomurje – Slovan v soboto 22.decembra.