Domov

Šport

10 avgusta 2018 Šport


Na dveh tekmah svetovnega pokala za modelarjev, s prostoletečimi letalskimi modeli ,  v mestu Pozardik v Bolgariji,  ki sta bili pred mladinskim svetovnim prvenstvom  so sodelovali   tudi pomurski modelarji.  Žiga Tomašev  je na memorialu Borislava Bardarova med mladinci v finalu  zasedel 8. mesto. Na  drugi tekmi za pokal Bolgarije  se je Martin Bencik, oba iz Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote,  med mladinci  uvrstil na peto mesto. V zadnji preizkušnji na mladinskem svetovnem prvenstvu  je  reprezentanca Slovenije v postavi: Maj Habjanič, Martin Bencik in  Matic Pirih iz Tolmina pod vodstvom Mihe Lemuta   med mladinci ,  v vetrovnem vremenu, zasedla  12. mesto, Posamično  se je najbolje uvrstil Maj Habjanič iz Aerokluba Murska Sobota, ki je bil 16.ti.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca, katere članica je tudi Ljutomerčanka Veronika Mikl sicer članica ptujske ekipe Roto Kema se po sredozemskih igrah  v Španiji, zdaj  v Maribora pripravlja  za   sredino kvalifikacijsko   tekmo  za nastop na evropskem prvenstvu. Slovenke bodo v sredo  15.avgusta ob 19.uri v Mariboru igrale proti reprezentanci  Izraela, sledili bosta gostovanji na Islandiji 19. avgusta in v Belgiji 22. avgusta , nato bo sledila še povratna tekma proti Belgiji 25.avgusta.

V tretjem kolu kvalifikacij za nogometno ligo Evropa je v Glasgowu na stadionu Ibroks,    škotski Reangers , pred kar 48.000 gledalci,  kar s 3:1 premagal slovenskega podprvaka  Maribor.  Častni  zadetek  za Maribor je dosegel Mitja Viler  v 40. minuti, ko je bil izid 1:1, v drugem polčasu  so gostitelji dosegli še dva zadetka.  Trener Maribora Darko Milanič se je po tekmi posipal s pepelom saj je  priznal, da je Marcos Tavares omagal in ga je v 79. minuti pri izidu  2:1 za Rangers zamenjal nekdanji nogometaš Mure Dare Vršič. Žana Kolmaniča iz Veržeja, ki je tudi potoval na Škotsko pa ni bilo v kadru ekipe.

V 6. etapi kolesarske dirke po Poljski od Zakopan do Bukowine na razdalji  129 km je zmagal  Avstrijec Georg Priedler ,ki je progo premagal v času treh ur 16  minut in ene sekunde. Med petimi slovenskimi kolesarji na dirki  se je na progi z 12. gorskimi cilji,  najbolje uvrstil Simon Špilak. član ruske Katjuše, ki je za zmagovalcem  etape zaostal 48 sekund in se uvrstil na 33. mesto.  V skupni uvrstitvi je po šestih etapah Špilak na  28. mestu z zaostankom minute in 34 sekund za vodilnim kolesarjem.  Danes imajo kolesarji na programu 7. etapo dolgo 136 km.