V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

13 avgusta 2018 Šport


V zadnji pripravljalni nogometni tekmi pred novo sezono v prvi slovenski ženski nogometni ligi, ki se začenja s tekmo Telemach GMT Beltinci – Olimpija v nedeljo 19. avgusta,  so Beltinčanke gostovale v Zagrebu pri prvoligaški ekipi Dinama in tamkaj zmagale z rezultatom 6:2.  Za ekipo Telemacha GMT Beltinci so dosegle zadetke: Špela Kolbl dva ter Eva Potočnik, Anja Prša, Kaja Korošec in Luana Zajmi po enega.

V 3. kolu prve hrvaške nogometne lige je Osijek pred 2300 gledalci premagal Istro iz Pulja z rezultatom 3:0. Na tekmi je za Osijek, ki vodi na lestvici z 9.točkami,  igral ob koncu drugega polčasa tudi Erik Janža nekdanji nogometaš Mure doma iz Puževec.

V 4.kolu poljske premier lige  je ekipa Zaglebie pred 7.000 gledalci izgubila tekmo proti Jagiellonii z rezultatom 2:0. Damjan Bohar iz Mačkovec, nekdanji nogometaš Maribora in Mure  je za Zaglebie igral  od 54. minute dalje. Ekipa Zaglebie je na  7. mestu s šestimi točkami.

Teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota je s Španko Mario Jose Martinez Sanchez  v četrtfinalu  na mednarodnem turnirju ženskih dvojic v Montrealu   v slovenskem dvoboju  bila boljša od dvojice: Katarina Srebotnik –  Kiki Bertens slednja igralka je iz Nizozemske. V polfinalu  je slovensko španska dvojica Andreja Klepač – Maria Jose Martinez Sanchez  je izgubila  proti tajvansko – ruski dvojici: Latischa Chan – Jekaterina Makarova  z 2:0 in ostala brez  finala.

Na meddružinskem tekmovanje v streljanju na glinaste golobe v Križevcih  v   Prekmurju  so imeli  v nedeljo  znova rekordno udeležbo. Med 13 ekipami je zmagala Lovska družina Videm pred Radovci in Veliko Polano. Med 210 strelci  je v posamični konkurenci  zmagal Aleš Hozjan iz Vrhnike  pred Jasmino Maček in Boštjanom Mačkom oba iz Lovske družine Radovci., četrti je bil Dejan Kozale  iz Brežic in peti Rene Maček iz Bodonec, Med veterani je na strelski tekmi v Križevcih zmagal Tomaž Šišernik iz Vidma, drugi je bil Rado Šonaja iz Moravec in tretji Geza Hari iz Ivanovec.

Klub malega nogometa  Prosečka vas je pripravil   dvodnevni dan  malega nogometa. Na    7. tekmovanju   v streljanju  penalov  –   kazenskih strelov  se je preizkušalo 27 nogometašev.  Med mladimi do 15 let  starosti je zmagal Rok Cőr iz Kovačevec, med nogometaši  nad 15 let starosti  je zmagal Darjan Fujs iz Prosečke vasi in med ženskami  je zmagala Špela Cőr iz Kovačevec.   Na malonogometnem turnirju za pokal Krajevne skupnosti Mačkovci so med sedmimi ekipami  zmagali Poznanovci pred Pečarovci, tretja je bila Prosečka vas in četrti Dankovci.  Najboljši strelec je bil  Sašo Gerendaj, najboljši vratar Milan Gjergjek in igralec Damir Hašaj vsi iz zmagovite ekipe.