V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport

14 avgusta 2018 Šport


Selektor slovenske ženske  košarkarske reprezentance  deklet starih do 16 let  Gašper Sluga je  za evropsko prvenstvo divizije B , ki se bo v četrtek 16. avgusta začelo v Podgorici med 12 reprezentantk  izbral tudi 15 letno  Blažo Čeh iz Murske Sobote zdaj še članico Ženskega košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Prvo tekmo bo slovenska košarkarska  reprezentanca igrala v četrtek zvečer proti reprezentanci Bolgarije nato pa jo  v predtekmovanju čakajo še tekme proti Portugalski, Slovaški in Estoniji.  V zadnji pripravljalni košarkarski tekmi pred evropskim prvenstvom je Slovenija v Skopju premagala vrstnice Makedonije z rezultatom 73:58. Za slovensko izbrano vrsto je Blaža Čeh k zmagi prispevala  štiri točke.

V tretjem kolu kvalifikacijskega  nogometnega turnirja za žensko ligo prvakinj so slovenska prvakinje igralke ljubljanske Olimpije v Ljubljani  izgubile , še tretjo tekmo tokrat proti Slovanu iz Bratislave z rezultatom 1:0.  Za Olimpijo je celo tekmo igrala tudi Manja Rogan iz Murske Sobote nekdanja igralke beltinskega nogometnega kluba. Prvo mesto je na turnirju zasedla ekipa  Somatio Barcelona iz Cipra z 9. točkami, drugi je Minsk iz Belorusije s 6.točkami, tretji Slovan  iz slovaške Bratislave s tremi točkami, slovenske prvakinje pa so zasedle četrto mesto brez točk in tudi brez dosežnega zadetka.

V  zadnji tekmi 4.kola prve slovenske nogometne lige Telekom je  včeraj pred 900 gledalci  v Velenju Rudar premagal Muro , tesno, s 3:2, kar je bila prva zmaga Rudarja in prvi poraz Mure. Za  Muro  je dosegel zadetka Rok Sirk v 32.minuti iz igre in v 81. minuti iz 11 metrovke; za Rudarja so bili strelci: Anže Pišek v 6.minuti, Milan Tučić v 12. in Dominik Radić v 54. minuti. Muraši so na tekmi dvakrat zadeli okvir vrat, dva zadetka pa jim je sodnik  Najc Kajtazović iz Kranja zaradi nedovoljenih položajev razveljavil. Na lestvici  vodi Maribor z 10. točkami, Mura na četrtem mestu ima 5 točk, v naslednjem kolu  bo v nedeljo  19. avgusta ob 16.uri  v Murski Soboti Mura  igrala proti Krškemu, ki je deveto na lestvici s tremi točkami.

V zadnjih pripravljalnih nogometnih tekmah pred novo sezono v 2. slovenski kadetski in mladinski nogometni ligi vzhod  so bili izjemno razpoloženi  mladi nogometaši Nafte. Kadeti so premagali  Nagykanizso s 6:0 in Hajdino s 3:1, mladinci pa so bili boljši od Nagykanizse  z 8:0 in od Hajdine z rezultatom 8:2. V prvem kolu 2. slovenske kadetske in mladinske nogometne lige vzhod bo Nafta v soboto igrala na Vranskem proti nogometašem celjskega Šampiona.

V Gaberju je bil  19. memorial v  malem nogometu v spomin na Jožeta Biroja in  Štefan Smeja. Med sedmimi ekipami je zmagala ekipa  Kluba malega nogometa Domino od Svetega Jurija, ki je bila v finalu boljša od  Bistrice  z rezultatom 1:0. V tekmi za tretje mesto je Kapca premagala Klub malega nogometa Črenšovci z rezultatom 3:1. Najboljši igralec na turnirju je bil  Dejan Horvat iz črenšovske ekipe.

Danes se začenja tridnevno tekmovanje  za pokal Nogometne zveze Slovenije.  Ob 16.uri se je v Turnišču začela  tekma med  tretjeligaškim  Turniščem  in prvoligaško ekipo Krškega. Jutri ob 16.uri bo pri Gradu na Goričkem domači tretjeligaš gostil aktualnega pokalnega podprvaka Aluminij iz Kidričevega ,  drugoligaška Nafta 1903 bo v Lendavi gostila drugoligaško ekipo Ankarana /Postojne, v četrtek ob  16.uri pa bo še zadnja pokalna nogometna tekma med drugoligaško ekipo  Rogaške in soboško Muro