Domov

Šport

23 avgusta 2018 Šport


V tretji kvalifikacijski ženski odbojkarski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu je sinoči ženska reprezentanca Belgije v Antwerpnu premagala Slovenijo z rezultatom 3:0. Slovenke so v prvem srečanju bile boljše od Izraela, v drugem od Islandije tokrat pa so tekmo izgubile v nizih na  23, 16, in 21.  V soboto 25. avgusta  bodo v Mariboru  slovenske odbojkarice z Veroniko Mikl iz Ljutomera gostile v povratni tekmi odbojkarice Belgije.

Na letnem kopališču v Murski Soboti  bo  jutri in v soboto srednjeevropski pokal v odbojki na mivki za mlade stare  do 18 let. Skupno bo sodelovalo  20 ekip iz Avstrije, Madžarske, Slovaške, Češke, Cipra in Slovenije. Odbojkarske ekipe že danes prihajajo v Mursko Soboto. Na odbojkarskem  turnirju bodo nastopile tudi štiri regijske ekipe in sicer Žan Vori- Val Krajcar  in  Žan  Bedrač – Niko Kovačič iz soboškega kluba Panvita Pomgrad ter   sestri Ajda in Gaja Kuhar iz Ženskega odbojkarskega kluba Sobota ter Lisa Rosi in Nika Kosi iz Odbojkarskega kluba Ljutomer. Danes zvečer ob  20.30 bo v soboški Zvezdi žrebanje parov za petkovo in soboto tekmovanje.

V  6. etapi mednarodne kolesarske dirke po Franciji na 181,1 km dolgi progi za kolesarje stare do 23 let je zmagal Italijan Aleksandro Covi, ki je za progo porabil 4 ure in 29 sekund. Edini prekmorski kolesar na dirki Žiga Horvat iz Dankovec je v izjemno naporni dirki med 14.3 kolesarji, ki so prikolesarili do cilja zasedel 136. mesto z zaostankom 9 minut in 3 desetink sekunde. V skupni uvrstitvi  je reprezentanca Slovenije za katero nastopa  Žiga Horvat med 25 reprezentancami na osmem mestu. Danes imajo kolesarji v Franciji  na programu,  krajšo,  35 km dolgo etapo.

Slovenska ženska članska  nogometna reprezentanca  bo  v petek 31. avgusta v Jabloncu igrala  kvalifikacijsko nogometno tekmo za nastop na svetovnem prvenstvu proti reprezentanci Češke. Slovenski selektor  Borut Jarc je v reprezentanco, ki se bo zbrala v ponedeljek 27. avgusta na Brdu pri Kranju  povabil kar sedem igralk iz Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci in sicer so povabljene: Sara Agrež, Špela Kobl, Jaka Korošec, Sara Makovec, Zale Meršnik, Anja Prša in Špela Rozmarič. Med povabljeni je tudi kapetanka  Mateja Zver,ki igra za avstrijske prvakinje ekipo St. Pőltna.

Jutri ob 17.uri  bo v prostorih Občine Dobrovnik skupna seja izvršnih odborov medobčinskih  nogometnih zvez  Lendava in Murska Sobota, kjer bodo govorili o  tekmovanju v pomurski nogometni ligi v letošnji in prihodnji sezoni. Pogovor pa bo tudi delegiranju sodnikov  ter o regijskem amaterskem prvenstvu in o pomurskih nogometnih ligah mlajših selekcij.

Hokejski klub Lipovci bo v soboto 25.avgusta pripravil Hokejsko noč 2018. Ob tej priložnosti bo v Lipovcih  tudi med 10. in 19.uro mednarodni hokejski turnir, ob 19.30 bodo pripravili  tudi predstavitev defibrilatorja, ki so ga nabavili s pomočjo Krajevne skupnosti Lipovci. Na turnirju bodo sodelovale ekipe veteranov ter  13 in 10 letnikov iz Srbije, Hrvaške, Italije ,  Madžarske in Slovenije.  Hokejski  turnir bo končan v nedeljo s finalnimi tekmami.