V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

24 avgusta 2018 Šport


Prvi dan namiznoteniškega turnirja svetovne serije v Olomucu na Češkem je za slovensko reprezentanco nastopil tudi Jan Žibrat doma iz Mote, nekdanji član Namiznoteniškega kluba Sobota, ki zdaj igra v Nemčiji. Žibrat je v prvem kolu izločilnih bojev premagal 18 letnega Slovaka  Tiborja Spanka , 697. na svetovni lestvici z rezultatom 4:2. V drugem kolu  je 26 letnik   iz Mote izgubil proti Rusu Alekseju Livencovu  ki je 88. na svetovni lestvici   z rezultatom 4:2. Najboljši slovenski igralec Bojan Tokič je prav tako izpadel v drugem kolu, premagal ga je 21 letnik Poljak Marek Badowski s 4:3.

V 3.kolu kvalifikacij za nastop na  evropskem  odbojkarskem  prvenstva za članice v Antwerpnu je pred 1400 gledalci  Belgija premagala Slovenijo z rezultatom 3:0.  Za slovensko reprezentanco je igrala tudi Ljutomerčanka Veronika Mikl, članica puconskega kluba Roto Kema. V naslednjem kolu kvalifikacij bo reprezentanca Slovenije jutri ob 20.30 v  Mariboru igrala povratno odbojkarsko tekmo proti Belgiji.

V prijateljski mednarodni odbojkarski tekmi v Kienbaumu pri  Berlinu  je slovenska moška reprezentanca premagala  evropske podprvake odbojkarje Nemčije z rezultatom 3:2. Član slovenske izbrane vrste je tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote sicer član Odbojkarskega kluba ACH Volley v Ljubljani. Danes bodo slovenski odbojkarski igrali še povratno tekmo proti odbojkarski reprezentanci Nemčije.

Odbojkarski kluba Panvita Pomgrad iz Murske Sobote že od 7. avgusta trenira za novo sezono prvi slovenski odbojkarski ligi, ki se bo začela  v soboto 13. oktobra s tekmo Maribor – Panvita Pomgrad, v drugem kolu 22. oktobra  bo v Murski Soboti tekma med Panvito Pomgradom in Šoštanj Topolšico. Pri soboških odbojkarjih je zdaj športni direktor Jure Lukač, ki je nasledil Romana Ratkaia, trener članske ekipe pa je po Sašu Topovšku znova Dejan Fujs –  Geza. Več o soboških odbojkarjih bomo poročali  v nedeljskem športnem popoldnevu.

V četrtfinalu  evropskega košarkarskega  prvenstva divizije B starostne kategorije U – 16 je v Podgorici reprezentanca Grčije premagala Slovenijo z rezultatom 77:43. Za slovensko reprezentanco je igrala in dosegla  7 točk tudi Blaža Čeh, članica Košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. V nadaljevanju prvenstva se bodo Slovenke  borile za uvrstitev od  5. do 8. mesta, najprej se bodo danes pomerile  s poraženko med Finsko in Romunijo.

V 7. etapi mednarodne kolesarske dirke mladih kolesarjev starih do 23 let je v  Franciji na 34,5 km dolgi progi zmagal Kolumbijec Sosa Cuervo. Prekmurski kolesar Žiga Horvat, član slovenske mlade reprezentance se je uvrstil na 116. mesto med 136. kolesarji, ki so premagali težavno progo.  Reprezentanca Slovenije  je v moštveni konkurenci med 25. ekipami na 18. mestu, Žiga Horvat pa je na 120.mestu.

V Murski Soboti se je dopoldne začel dvodnevni turnir  srednjeevropskega pokala v odbojki na mivki   kategorije U – 18 na katerem med odbojkarji iz  šestih držav nastopajo tudi pomurski odbojkarji. V dopoldanskem programu sta se najbolje odrezali  Ajda in Gaja Kuhar iz Tešanovec, članici  Odbojkarskega kluba Sobota, ki sta dvakrat zmagali. V moški konkurenci je  v prvih dveh kolih enkrat zmagala dvojica: Žan Bedrač in Niko Kovačič iz Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad iz Murske Sobote. Danes bo tekmovanje v Murski Soboti  na programu do 19. ure zvečer, jutri pa se bo tekmovanje v srednje praškem pokalu v odbojki na mivki nadaljevalo na soboške letnem kopališču ob 9.uri.