V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport

29 avgusta 2018 Šport


V  6. kolu  poljske ekstra nogometne  lige je Zaglebie v Lubinu pred 9.100 gledalci premagalo ekipo Lecha z rezultatom 2:1. Za Zaglebie je v drugem polčasu igral tudi Damjan Bohar iz Mačkovec. Na lestvici je Lech na drugem mestu, Zaglebie pa na petem mestu med 16. ekipami, obe ekipi pa sta zbrali po 12 točk.

Slovenska ženska  reprezentanca v dvoranskem nogometu je v Laškem  v prijateljski meddržavni tekmi,  po zmagi v prvem srečanju proti Srbiji z 2:1,  v  povratnem  srečanju igrala 2:2.Za slovensko izbrano vrsto je dosegla oba zadetka Tanja Vrabel, kapetanka reprezentance in nekdanja igrala Ženskega nogometnega kluba Pomurje iz Beltinec. Slovenke se pripravljajo za kvalifikacijske tekme  za  evropsko prvenstvo leta 2019, ki bodo med 11. in 16. septembrom v Karlovcu proti  Rusiji, Hrvaški in Švedski.

Selektor mlade slovenske nogometne reprezentance Primož Gliha, nekdanji nogometaš Mure,  je za dve kvalifikacijski nogometni tekmi  za  nastop na evropskem prvenstvu proti reprezentanci Kazahstana povabil  v slovensko izbrano vrsto  med 22 kandidati tudi  nogometaša Mure Aleksandra Boškovića.  Reprezentanca Slovenije bo  igrala tekmo  7. kola 7. septembra v gosteh proti Kazahstanu in nato 11. septembra na Ptuju še povratno nogometno tekmo. Na lestvici kvalifikacijske skupine vodi po sedmih tekmah Francija z 21.točkami, Slovenija na drugem mestu  ima po šestih tekmah  10 točk, Kazahstan pa je s sedmimi tekmami na tretjem mestu z 9. točkami.

Na  21. mednarodnem strelskem tekmovanju  z zračnim orožjem  v Lendavi je s serijsko zračno puško zmagal Kisovec, drugi so bili Domajinci in tretji strelci Janka Jurkoviča od Svetega Jurija. Posamično je med člani  zmagal Goran Gyoha iz Domajinec.in med članicami Vesna Mele iz Ormoža. S standardno zračno puško je moštveno zmagalo Strelsko društvo Lendava, posamično pa Maja Tkalec iz Lendave. Med pionirji je zmagal Mišo Hari iz  Športno strelskega društva Murska Sobota.

Na sedežu Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota je bil opravljen žreb za tekme drugega kola pokalnega tekmovanja.  V sredo 5. septembra  ob 16.30 bodo igrali: Goričanka Rogašovci –  Čarda Martjanci, Bogojina  – Rakičan, Kema Puconci – Radgona, Hodoš – Bakovci, Tromejnik Kuzma – veterani Mure, Aluvar Gančani – Grad in Avto Rajh Ljutomer – Apače.

V prvem kolu Goričke lige v malem nogometu so igrali takole: Lucova – Pizzerija Kučan Križevci 5:3, Hajduk Adrijanci – Gornji Petrovci 1:13, Inter Dolič – Čepinci 3:5, Srebrni breg Martinje  Neradnovci 2:5, Dolenci – Stanjevci 0:4 tekma med Cariokami Markovci  in Domanjševci pa bo na programu 31. oktobra.