V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport

31 avgusta 2018 Šport


Slovenski igralci pikada so na evropskem prvenstvu v Termah Olimja v Podčetrtku ,ki je trajalo devet dni,  med 1200 igralci  dosegli izjemne tekmovalne uspehe.   Najbolje sta se odrezala Mojca Mužič  članica  Športnega društva Strelec Top Gun  Grlava  in Benjamin Pratnemer  iz Pikado kluba Špica iz Cigonce pri Slovenski Bistrici. Mojca Mužič je osvojila štiri evropske naslove prvakinje,  Benjamin Pratnemer pa je   bil prav tako štirikrat najboljši na evropskem prvenstvu. Omeniti kaže še drugo mesto ekipe Alibi bar  iz Ljutomera , ki je bila moštveno druga. Ženska ekipa Teleing gradnje Top Gun Grlava pa se je uvrstila na peto mesto.

V italijanskem mestu Varese se je začelo svetovno amatersko kolesarsko prvenstvo, kjer je v prvi disciplini nastopil tudi Dušan Hajdinjak član  Športnega društva Team turbo Tropovci.  V dirki na čas na 22 km dolgi progi z 200 metri višinske razlike  je med 62 kolesarji Dušan Hajdinjak v kategoriji starosti od 45 do 49 let zasedel 12. mesto. V nedeljo  2. septembra bosta na   cestni dirki na 130 km dolgi progi  z 2100 metri višinske razlike sodelovala  še  dva prekmurska kolesarja.

dav

Slovenska ženska mlada nogometna reprezentanca U – 17 je v povratni prijateljski tekmi na Brdu pri Kranju igrala proti Slovaški 1:1, prvo tekmo je Slovenija dobila z rezultatom 3:2. Za slovensko izbrano vrsto je dosegla izenačujoči zadetek Albina Čizmazija članica Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci.  Za slovensko reprezentanco so igrale  iz beltinskega kluba še: Luana Zajmi, Lili Sofija Balažic  in Ema Horvat.  Zdaj čaka  slovensko reprezentanco  od 23. do 29. septembra v Estoniji kvalifikacijsko tekmovanje za nastop na evropskem prvenstvu, kjer bodo nastopile tudi reprezentance Avstrije, Belorusije in Estonije.

V  Ravenski ligi malega nogometa za veterane  na Tišini  so prvem kolu igrali takole: Kupšinci – Boračeva 14:1, Polana – Tropovci/Tišina 2:6, Mister baby  Gederovci – Večeslavci 3:2, Bulsi Črnci  pri Apačah  – Krog 9:2, Petanjci – Vietnam 19 Vanča vas 6:3 in Gradišče – Černelavci 1:7, ekipa Krajne je bila prosta.

Včeraj sta bili  v Medobčinski nogometni zvezi Lendava odigrani še dve   zadnji tekmi drugega kola  pokalnega tekmovanja. Kobilje je premagalo Bistrico z 1:0, Malibu Kapca pa je bila boljša od Dobrovnika s 4:1. Žrebanje parov 3. kola pokalnega tekmovanja bo v Lendavi na sedežu  nogometne zveze v ponedeljek 3. septembra ob 11.uri .