V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport

1 septembra 2018 Šport


V zadnji kvalifikacijski nogometni  tekmi za uvrstitev na svetovno prvenstvo prihodnje leto v Franciji  je v Jabloncu Češka premagala Slovenijo z rezultatom 2:0. Po besedah selektorja Boruta Jarca so slovenske nogometašice igrale kljub porazu dobro proti zelo močni reprezentanci Češke za katero sta dosegli zadetka: Katarina Svitkova v 12. in Petra Divišova v 63. minuti. Za slovensko reprezentanco so nastopile tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci: Zala Meršnik, Špela Rozmarič, Kaja Korošec,  Anja Prša, Špela Kobl in  v drugem polčasu še Sara Makovec. Kapetanka reprezentance je bila nekdanja igralka beltinske ekipe Mateja Zver.  Slovenke so v 5. kvalifikacijski skupini osvojile le dve zmagi in se uvrstile na četrto mesto.

V uvodni tekmi 7.kola ekstra poljske nogometne lige  je Lechia v Gdansku premagala Korono z 2:0. Za Korono je od 46. minute dalje  igral tudi Matej Pučko iz Šalinec. Na lestvici zdaj vodi ekipa Lechie  s 17.točkami, Korona  je na 7. mestu zbrala 11 točk.

Včeraj sta bili odigrani že dve tekmi 7.kola prve slovenske nogometne lige Telekom. V Kidričevem je Aluminij premagal Krško z 1:0, zmagoviti zadetek je dosegel Erik Gliha nekdanji igralec Veržeja ,ko je ta igral v drugi slovenski ligi.  Celje in Domžale pa sta igrala 0:0. Za Celjane je je celo tekmo igral tudi Mitja Lotrič  z Vaneče. Soboška Mura bo tekmo 7. kola igrala šele v nedeljo ob 18.uri v gosteh proti ekipi Gorice.

Odbojkarji Panvite Pomgrada, ki jih bo v novi sezoni znova vodil trener Dejan Fujs – Geza, njegov pomočnik pa je zdaj Miha Žalig,  so v prijateljski pripravljalni tekmi v Murski Soboti premagali prvoligaško ekipo Weiza iz Avstrije z rezultatom 3:1. Za soboško odbojkarsko ekipo so zadeli največ točk: Aljoša Bogožalec  18, Žan Bedrač 15, Jakob Rojnik 14, Zlatko Pulko 12 in Žan Beravs 9 točk.

V Šentjerneju na Dolenjskem  je na 13. Jernejevem kolesarskem maratonu, ki sodi v okvir akcije Slovenija kolesari Franc Smolko doma z Rožičkega vrha pri Svetem Juriju ob Ščavnici  dobil posebno priznanje saj je v zgodovini tega maratona že desetič kolesaril na tem maratonu. Posebno priznanje je dobil Franc Smolko iz rok župana Šentjerneja Radka Luzarja.

V prvem kolu prve puconske lige v malem nogometu  so vodilni Košarovci premagali  Vadarce z 10:2,  drugi Predanovci so bili boljši od  Šalamenec z 8:0 tretji Puževci pa so premagali Vanečo s 6:3. V drugi puconski ligi malega nogometa so  odigrali že tekme drugega kola. Vodilni Moščanci so  premagali Legende iz Lemerja s 14:1, drugi na lestvici Poznanovci so premagali Skakovce s 7:4 tretja na lestvici Prosečka vas pa je bila boljša od Kovačevec s 6:0.

 

Uradna namiznoteniškega sezona v Sloveniji se začenja danes in jutri v Murski Soboti z  49. odprtim prvenstvom Murske Sobote in  z   4.  memorialom starejšega Mirka Ungerja.  Znani  so že pari prvega kola v  prvi  slovenskih namiznoteniških ligi. V članski konkurenci bo v soboto 22. septembra  I. ekipa Keme v Puconcih gostila ekipo Zavarovalnice Sava iz Maribora, ekipa Sobote pa bo gostovala  pri ekipi Kajuha Slovana. V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige bodo igralke Keme 22. septembra v Puconcih gostile  Letriko  iz Vrtojbe. V  3. slovenski namiznoteniški ligi za člane bo 13. oktobra II. ekipa Keme gostovala pri ekipi Metlike.