Domov

Šport

24 februarja 2017 Šport


V povratni pripravljalni nogometni tekmi sta se v Atenah reprezentanci Grčije in Slovenije  starostne kategorije U – 17 razšli  brez zmagovalca ob izidu 2:2.  Grkinje so na tekmi sicer vodile z 2:0 nato pa sta Nika Pintarič igralka Krima in Kaja Korošec igralka Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci  izid izenačili. Zaradi poškodbe na povratni tekmi ni igrala kapetanka slovenske reprezentance Sara Makovec igrali pa sta njeni soigralki: Zala Meršnik in Nika Čuček.

 

Na mednarodnem teniškem turnirju v Dubaju z nagradnim skladom 2,6 milijona dolarjev je Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota  s soigralko  Mario Jose Martinez iz Španije v osmini finala izgubila proti  ruski dvojici: Jekaterina Makarova in Jelena Vesnina z rezultatom 6:3 in 7:6 ter tako sta ostali brez četrtfinala.

Na strelski tekmi svetovnega pokala v s streljanju s standardno zračno  puško v New Delhiju je za slovensko reprezentanco nastopil tudi Robert Markoja doma iz Gomilice, član Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča.  Markoja se je uvrstil na 23. mesto z osnovnim izidom 616, 6 krogov. Zmagal je novim svetovnim rekordom Kitajec Buhan Song, ki je v kvalifikacijah zadel 624,4 kroge v  finalu pa še 249,5 krogov.

Na nedeljskem članskem  Balkanskem prvenstvu v atletiki bo  v Beogradu za slovensko reprezentanco nastopil tudi Nino Celec od Grada na Goričkem,  zdaj član Atletskega kluba Slovenska Bistrica. Celec je letos že dvakrat skočil v skoku v daljino  738 cm kar je njegov osebni rekord, norma za nastop na balkanskih igrah pa je bila 730 cm, kar je Nino Celec  uspel preskočiti  dvakrat.

V Kapci so svoje delo ocenjevali svoje delo  lendavski nogometni sodniki, ki jih vodi predsednik Marjan Tompa.  Na letni skupščini je sodelovalo 24 nogometnih sodnikov, v lendavski sodniški organizaciji  se žal še vedno ukvarjajo s pomanjkanjem nogometnih sodnikov. Društvu sta se letos pridružila dva nova nogometna sodnika: Tim Litrop in Aleš Verbančič,  njihov član Dominik Vogrinec pa je uspešno opravil izpit za pomočnika regijskega nogometnega sodnika.