V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

3 septembra 2018 Šport


Drugi dan svetovnega  strelskega prvenstva s puško šibrenico v južnokorejskem Changwonu je slovenska reprezentanca v moštveno  zasedla 9. mesto   s 355 zadetki  med  33. reprezentancami. Posamično  se je med slovenskimi strelci najbolje uvrstil Denis Vatovec, ki je zadel 121 tarč kar je  je bil najboljši izid slovenskih strelcev in dovolj za solidno 9. mesto. Matjaž Lepen je bil s 120. zadetki 19.ti, aktualni evropski prvak Boštjan Maček pa je danes  v dveh preostalih serijah zadel 46 tarč in se je s skupnim rezultatom 114 zadetkov uvrstil na 70. mesto med 127. strelci.  Boštjana Mačka čaka na svetovnem prvenstvu še nastop v mešanih dvojicah  s sestro Jasmino.

V Murski Soboti je bil včeraj 4.  memorial v spomin na starejšega Mirka Ungerja v namiznem tenisu  na katerem je sodelovalo 55 igralcev in igralk iz Hrvaške in Slovenije. Odlično so se odrezali pomurski igralci. Med člani je  Jože Žekš v super finalu premagal Mirana Močana, oba iz Sobote, in tretjič zapored osvojil  prehodni pokal. Med člani do 49. let starosti je bil tretji soboški rojak Smiljan Mekicar. V skupini od 50 do 59 let je zmagal  Miran Močan, tretji je bil Igor Vinčec. Med člani nad 60 let je zmagal Jože Žekš, tretji je bil Ivo Sklizovič iz Ljutomera. V absolutni članski kategoriji je zmagal Tomaž Roudi iz Sobote drugi je bil  Tomaž Pelcar in tretji Damjan Zelko oba iz puconske Keme. V ženski konkurenci  je v kategoriji do  49 let zmagala Eva Horvat pred Anomarijo Horvat in Evo Hauko.  V kategoriji nad 50 let  je zmagala nekdanja Sobočanka Vesna Šebjanič Pupin. Med članicami absolutno  je  zmagala Ana Kovačec pred Nušo Vogrinčič obe iz Keme tretja  je bila Eva Horvat. Na ping pong turnirju, posebni kategoriji,  je zmagal Damir Fotivec iz Male Nedelje.

Na kasaških dirkah v Stožicah  so bili zelo uspešni kasaški vozniki iz Ljutomera saj so med   osmimi dirkami bili kar pet krat zmagovalni vozniki. V dirki za državno prvenstvo triletnih kasačev je  zmagal Magic Look na vajetih Janka Sagaja, tretja je bila Liberty Luna z voznikom  Renejem Hanžekovičem.  V posebni dirki  z naslovom Pokal ljutomerskega kasača je zmagala Peterka z Markom Slavičem. V preostalih dirkah  so še zmagali:  Italiano KP pod taktirko Uroša Predana, Frajla  z voznikom Darkom Sodcem, Floto ki ga je vodil Andrej Antolin in  Breve des Baux na vajetih Jožeta Sagaja mlajšega.

Na moštvenem prvenstvu Slovenije v atletiki za mlajše mladince v Velenju je med pomurski atleti  dosegel najboljši izid Marko Čeh, nekdanji atlet soboškega Pomurja, ki zdaj nastopa za celjski Kladivar in je bil  s 182. centimetri  drugi v skoku v višino. Med  tekmovalci Atletskega kluba Pomurje, ki so bili moštveno 12. se je v teku na 200 metrov najbolje odrezal  Luka Kuzma ,ki je bil 11. v času 24,38;  Patrik Horvat pa se je v času 24,89 uvrstil na končno 17. mesto.

V  prvem kolu pomurske lige v malem nogometu na  travnatih igriščih so igrali takole: Sobota – Elbo Gomilica  3:11, Klub mladih Odranci –  Teleing Razkrižje  0:5, Bobri Dolnja Bistrica  Trnje 1:2, Meteor Melinci – Čarda Martjanci  9:3 in Bakovci – Tešanovci 0:12. Na lestvici vodijo: Tešanovci, Gomilica in Melinci s tremi točkami.