Domov

Šport

4 septembra 2018 Šport


Na mednarodnem turnirju  judoistov in judoistk v Banski Bistrici na Slovaškem  sta dve medalji osvojili tudi  članici judo sekcije ljutomerskega Partizana. V težnostni kategoriji do  63 kg je bila tretja Barbara Halas, v kategoriji do 52 kg pa se je uvrstila na tretje mesto in osvojila bronasto medaljo tudi Diana Šterman.

V prvem kolu državne lige v hokeju na travi je bila v Predanovcih članska tekma med Triglavom in Moravskimi Toplicami pri rezultati 4:1 za Moravske Toplice  v 26. minuti prekinjena, ker  gostitelji niso bili zadovoljni s sojenjem. Kakšen bo epilog tekme bo znano po seji tekmovalne komisije. V tekmi  hokejistov starostne skupine  U – 10  je Triglav premagal Moravske Toplice s 3:1. Za  Triglav je dosegel tri zadetke Luka Szőke za Moravske Toplice pa je bila strelka zadetka Neja Dragojlović.  V soboto  8. in v nedeljo 9. septembra bo Hokejski Triglav v Predanovcih pripravil  10. memorial Saše Fajsa ,kjer bodo nastopili hokejisti iz Srbije, Madžarske, Avstrije, Slovaške in Slovenije.

V Murski Soboti bo to   soboto in  nedeljo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  in  v organizaciji  Košarkarske zveze Slovenije  ter ob sodelovanju Košarkarskega kluba Radenska Creativ  obvezen  trenerski seminar za katerega je prijavljenih kar 215 košarkarskih trenerjev iz celotne  Slovenije.  Trenerji v Murski Soboti bodo pregledali  načine dela z mladimi košarkarji v starostnih kategorijah U – 13, U – 15 to pa je tisti  igralski kader je potreben  posebne pozornosti. Na trenerju bo  med znanimi trenerskimi imeni  iz košarkarskega sveta predaval  tudi Marko Milič.

V 3.kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige ,vzhod  je Nafta 1903  v Lendavi premagala Jarenino s 3:0. Za Nafto so dosegli zadetke: David Strah, Dominik Drk in Leon Sakač. Nogometaši  Vipolla pa so v Veržej igrali proti Slovenski Bistrici 2:2. Za Vipoll  je dosegel oba zadetka: Tadej Gjergjek. Na lestvici vodi Nafta z 9. točkami, Vipoll  je z dvema točkama šesti.

V kadetski konkurenci druge lige vzhod   je Nafta 1903 po vodstvu s 3:1 ob polčasu igrala samo 3:3 proti kadetom Jarenine. Za Nafto  je dosegel dva zadetka Lovro Koščak ter enega Josip Koščak. Kadeti Vipolla  so premagali Slovensko Bistrico z 2:1. Za Vipoll sta bila strelca zadetkov: Nikola Novak in Domen  Lah. Na lestvici je Vipoll na tretjem mestu s 6.točkami Nafta pa ima na sedmem mestu1 točko.

V 3. kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini so bili doseženi naslednji rezultati:  Krajna – Vivat Černelavci 1:6, Krog – Petanjci 8:1, Černelavci – Mladinec Murski Črnci  5:1, Satahovci – Dobel Rankovci 3:9, Kučnica Korovci – Kupšinci 1:4, Tropovci/Tišina – Gradišče 9:1 tekma med Borejci in ekipo Mister baby iz Gederovec bo 12.septembra. Na lestvici  Vodi Vivat z 9 točkami pred Krogom in Kupšinci, ki jih imata po 7.

V Športnem centru v Vidoncih  bo nocoj ob 19.30 prijateljska meddržavna nogometna tekma v malem nogometu med Slovenijo in Hrvaško.  Za slovensko reprezentanco v malem nogometu, ki bo od 23. do 29. septembra sodelovala v Lizboni na svetovnem prvenstvu,  bodo igrali tudi pomurski nogometaši: Neven Grah, Štefan Horvat, Mario Skuhala, Niki Slana in Erik Škodnik