Domov

Šport

5 septembra 2018 Šport


V Vidoncih na Goričkem je bila sinoči prijateljska meddržavna  tekma v malem nogometu na travi med Slovenijo in Hrvaško, kjer so bili po vodstvu Slovenije z 1:0 in 2:1 ter izenačenem izidu 2:2 po streljanju kazenskih strelov v podaljšanem igralnem času 3 x po 20 minut  zmagovalci Hrvati z rezultatom 4:2. Za slovensko reprezentanco sta dosegla zadetka Mario Skuhala iz Križevec in Rok Grašič iz Naklega. Za slovensko  reprezentanco, kjer je  trener Roman Gruškovnjak iz Veščice  so igrali tudi pomurski igralci: Neven Grah, Štefan Horvat, Mario Skuhala, Niki Slana in Erik Škodnik.

Jasmina Maček je na Svetovnem prvenstvu v streljanju v disciplini trap  v Changwonu v Južni Koreji po prvem tekmovalnem dnevu na visokem 14. mestu z 68 zadetimi tarčami. Trenutno za 6. mestom, ki vodi v finale, zaostaja  samo za  dve tarči.  Jasmina je v prvi seriji zadela 21, v drugi 24 in v tretji 23 tarč. Tekmovanje se nadaljuje jutri zjutraj. Po treh serijah vodi Kitajka Wang Xionjig z 72. zadetki, ki je v prvi seriji zadela 25, v drugi 23 in tretji seriji 24 tarč.

Na evropskem članskem prvenstvu v squashu, ki je bilo na programu v avstrijskem Gradcu  je za  slovensko reprezentanco nastopila tudi nekdanja slovenska prvakinja Sara Rojnik po rodu doma iz Veržeja. Rojkova je na evropskem prvenstvu  osvojila tri zmage in utrpela dva poraza ter se  uvrstila na 21. mesto.

Jutri se začenja nova tekmovalna sezona v prvi slovenski malonogometni ligi ena, kjer so ekipe razdeljene v pet skupin v dveh skupinah pa nastopajo tudi  štiri pomurske malonogometne ekipe.  V A skupini bo  jutri ob 19.uri tekma: Arko Ključarovci – Černelavci in v B skupini bo  Stari Novi vasi  ob 20.uri bo še tekma: Gea Vipolll Stara Nova vas – Krajna.

Na ribniku Vigali v Bakovcih je bilo včeraj ribiško tekmovanje upokojencev  kjer je sodelovalo kar  46 tekmovalcev. Prvo mesto je zasedel Gusti Passero iz zenkovsko brezovskega upokojenskega društva, drugi je bil Branko Peterka  in tretji Stanko Zver  oba iz soboškega upokojenskega društva. Pomurski ribiči pa se že  pripravljajo za državno prvenstvo v športnem ribolovu za upokojence, ki bo na programu  12. septembra.

V drugem kolu zahodne Goričke lige v malem nogometu, kjer sodeluje 12 ekip med njimi je tudi ekipa iz  Gornjega Senika iz Porabja so odigrali tekme drugega kola.  Rezultati: Domajinci – Sveti Jurij  2:0, Gerlinci – Gornji Slaveči 1:2, Lukaj Motovilci – Večeslavci 7:2, Kruplivnik – Bodočnost Fikšinci 7:0, Gornji Senik – Jezero Krašči 2:0 in Dolič – Grad  0:11. Na lestvici  vodijo Kruplivnik, Lokaj Domajinci in Gornji Senik, ki imajo po 6 točk.