Domov

Šport

7 septembra 2018 Šport


Na 52. svetovnem strelskem prvenstvu  v južnokorejskem Changwonu sta  v streljanju v trapu končala svoj nastop v mešanih dvojicah, novi tekmovalni disciplini,  Jasmina Maček in brat Boštjan Maček, doma iz Bodonec člana Strelskega društva Štefan Kovač – trap Murska Sobota. Skupno sta zadela  139 tarč  in se uvrstila na 14. mesto. Ter dve tarči  sta zaostala za finalnim nastopom, prvo šesterico dvojic. Jasmina je zadela po serijah najprej 22, nato 24  in v tretji seriji še 21 tarč. Boštjan pa je v vseh treh serijah zadel , v vsaki , po 24 tarč.

Slovenska odbojkarska reprezentanca katere član je tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote, član Odbojkarskega kluba ACH Volley Ljubljana je včeraj v  Ljubljani  v prijateljski tekmi premagala Kanado z rezultatom 3:1.  Pri slovenski reprezentanci se je odlikoval kapetan Tine Urnaut   z 18.točkami.  Danes bo reprezentanca Slovenije igrala v Stožicah proti Iranu, jutri pa še proti reprezentanci Združenih držav Amerike.

V  7. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj zaradi dogodkov na tekmi Gorica – Mura  denarno kaznoval Nogometni klub Gorico z 2.000 evri denarne kazni . Navijači Gorice so na tekmi  aktivirali pirotehnična sredstva, žaljivo pa so tudi skandirali   proti nogometni ekipi Mure in pri tem razvili transparent, ki  je izražal  sovraštvo in nestrpnost.

Uredništvo spletnega portala prva liga.si  je družno z obiskovalci portala je  v ekipo  enajstih najboljših nogometašev 7. kola v prvi slovenski nogometni ligi  Telekom izbralo tudi kapetana Mure Alena Kozarja. V enajsterico se je uvrstil tudi Erik Gliha, zdaj član Aluminija, nekdanji nogometaš drugoligaške ekipe Veržeja.

Denarna kazen z Nogometne zveze Slovenije   je prišla tudi na naslov Nogometnega društva Nafta 1903  zaradi nešportnega vedenja lendavske navijaške skupine  na tekmi 5.kola druge slovenske lige Nafta – Drava Ptuj.   Lendavski navijači so v 32. in 42. minuti prižgali kar 6 bakel  ob odhodu sodnikov v garderobo pa so   žalili sodniško ekipo. Nafta 1903 bo tako morala plačati 850 eurov denarne kazni, ta pa je nekoliko višja saj je bila upošteva predkaznovanost kluba zaradi podobnih primerov.

V prvem kolu nove sezone v moravskotopliški ligi malega nogometa nastopa osem ekip, doseženi pa so bili naslednji rezultati: Motvarjevci – Vučja Gomila 5:4, Mlajtinci – Prosenjakovci 10:1, Noršinci – Filovci  10:7 in Strehovci – Ivanci 2:6. Vodstvo so prevzeli Mlajtinci, ki so dosegli najvišjo zmago.

Društvo upokojencev Bakovci  je  ob tedna športa  za starejše pripravilo na domačem balinišču  meddruštveno   tekmo  v balinanju na katerem je sodelovalo 12 društev. V moški konkurenci so zmagali Bakovci pred Brezovci tretja  je bila Lendava. Na četrto mesto so se uvrstili Černelavci peta pa je bila Gornja Radgona. V ženski konkurenci je prav tako zmagalo Društvo upokojencev Bakovci, druga je bila Gornja Radgona in tretji Brezovci. Na četrto mesto so se uvrstile upokojenke Murske Sobote, peta pa je bila Lendava.