V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport

12 septembra 2018 Šport


V prvem kolu razširjene  avstrijske lige v hokeju na travi sta na Dunaju ekipi Post SV Dunaj in Moravske  Toplice igrali 4:4. Za Moravske Toplice je dosegel dva zadetka Dejan Kučan po enega pa sta k osvojeni točki prispevala Nikola Prelič in Filip Bencik.

Četrti tekmovalni dan na prvih azijskih pacifiških igrah v atletiki za veterane, ki potekajo v Penangu v Maleziji je Zdravko Mauko – Magi iz Športnega društva Radenci kot član slovenske reprezentance  tekmoval v troskoku in zasedel drugo mesto kar je  njegova četrta medalja na tej atletski preizkušnji za veterane.

V 5. kolu  druge slovenske mladinske nogometne lige, vzhod je Nafta na Hotizi premagala Brežice z 2:1. Za Nafto sta dosegla zadetka: Karlo Zrna in Nik Marton. Tabor iz Maribora pa je v Veržeju premagal Vipoll z 2:1. Za Vipoll je dosegel zadetek Tadej Gjergjek. Na lestvici vodi Nafta s 13.točkami, Vipoll  ima na 9. mestu dve točki. V kadetski konkurenci druge slovenske  nogometne lige vzhod  je Nafta na Hotizi  premagala Brežice  s 5:3. Za Nafto so dosegli zadetke: Bruno Šimunkovič dva ter po enega Martin Lesar, Blaž Maučec in Kevin Nedeljko. Mariborski Tabor  je l  v Veržeju premagal  Vipoll s 3:1, častni zadetek za Veržej je dosegel  Gašper Huzjan. Na lestvici je Vipoll tretji z 9.točkami, Nafta pa šesta s štirimi točkami.

V prijateljski pripravljalni odbojkarski tekmi so odbojkarji Panive Pomgrada v Murski Soboti  igrali proti Šoštanju/Topolšici 2:2. Za soboške odbojkarje  so zadeli največ točk: Aljoša Bogožalec 20 ter Zlatko Pulko in Mitja Pečnik po 15 točk. Danes bodo soboški odbojkarji igrali povratno prijateljsko tekmo z ekipo Šoštanja Topolšice v gosteh.

V 3. kolu soboške medobčinske lige v malem nogometu za veterane  so igrali takole:  Mladost Pertoča – Rogašovci 4:7, Bakovci – Cankova 2:4, Nemčavci – Dokležovje 3:6, Rakičan – Old boys Murska Sobota 0:3, Noršinci – Sebeborci 2:0 in Čarda Martjanci – Borejci 4:1. Na lestvici vodi Cankova s 7.točkami in najboljšo razliko v zadetkih.

V petem kolu državne lige v športnem ribolovu za veterane so  v Brestanici na reki Savi pomurski ribiški veterani, ki nastopajo za druge slovenske družine bili dokaj uspešni.  Najbolje se je odrezal Radenčan  Miro Matjašec, ki nastopa za ekipo Majšperka, in je v svojem sektorju zasedel drugo mesto.  Zoran Vidic iz Murske Sobote ki nastopa za ekipo Kopra pa je bil četrti v sektorju. Malo slabše sta se uvrstila Radgončan Gusti Prelog, ki je bil osmi in  Radenčan Željko Mavrič, oba  nastopata za Koprčane,  pa je bil deveti.

V Murski Soboti je bila  izredna volilna skupščina Rokometnega kluba Pomurje., novega člana prve B slovenske lige. Na skupščini so volili novo vodstvo kluba, ki ga bo v prihodnje vodil Marjan Kreslin, dosedanji predsednik Andrej Gomboši pa bo družno z Mitjo Kozeljem opravljal nalogo podpredsednika kluba. Sekretarske naloge bo tudi v prihodnje opravljal  Matej Fefer, Člani upravnega odbora kluba pa bodo Drago Kosednar, Mateja Hauser in Vojko Kuhar.  Več o soboškem rokometnem klubu bomo poročali v nedeljskem športnem popoldnevu, že v soboto ob 19.uri pa bo v Murski Soboti  prva prvenstvena tekma med Pomurjem in Črnomljem.