V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

20 septembra 2018 Šport


Na evropskem  namiznoteniškem prvenstvu v španskem Alicanteju je  26 letni Jan Žibrat  doma z Mote, ki je  348. na svetovni lestvici,    kot član slovenske reprezentance  po treh dvobojih   končal svoj nastop.  Žibrat je  v prvem kolu predtekmovanja premagal Vladimirja Sidorenka iz Rusije s 4:1 in  Makedonca Kristjana Stanojskovskega s 4:0 utrpel pa je poraz proti  22 letnemu Francozu Aleksandru Robinotu s 4:1 kar pa ni bilo dovolj za napredovanje na glavni turnir.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj  je  za  nešportne dogodke na tekmi 8. kola prve Slovenske nogometne lige Telekom med Muro in Olimpijo, ki jo je spremljalo blizu 5000 gledalcev  izrekel ostre kazni. Zaradi  nešportnega navijanja s strani ljubljanskih navijačev, prižiganja bakel in metanje teh na igrišče je bila Olimpija kaznovana s 1300 euri kazni, Mura pa zaradi  podobnega nešportnega navijanja gledalcev in prižiganja bakel s 450 euri denarne kazni.  Luka Šušnjara je bil zaradi izključitve  na tekmi med Muro in Olimpijo kaznovan s prepovedjo igranja na teh tekmah podobno kot Dino Šitglec  iz Olimpije. Mura je bila kaznovana še zaradi štirih rumenih in enega  rdečega  kartona  z dodatnimi 300 euri denarne kazni.

Na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota   so bile včeraj odigrane tri pokalne nogometne tekme. Doseženi so bili naslednji rezultati: Grad – Tromejnik Kuzma 5:4 po 11 metrovkah, Avto Rajh Ljutomer – Rakičan 2:1 in Čarda Martjanci – Radgona 3:1, tekma med Beltinci in Hodošem bo prihodnjo sredo 26. septembra ob 16.uri v Beltincih.

V  prvem kolu območne mariborske  kegljaške lige  je bil na kegljišču v Radencih prekmurski derbi med  Lendavo in II. ekipo Radensko, dvoboj  je dobila Lendava z rezultatom 5:2. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 560, Bojan Potočnik 550, in Boris Tisović 524 kegljev; pri Radenski so največ kegljev podrli: Branko Marinič 532, Oto Kos 530 in Robert Rožanc  529 kegljev.

V okviru evropskega tedna športa od 23. do 30. septembra bodo v Občini Moravske Toplice pripravili številne športne aktivnosti. V soboto 22. septembra bo v Noršincih vrtno kegljanje, v nedeljo 23. septembra bo v Moravskih Toplicah teniški turnir,  v sredo 26. septembra bo  v Mlajtincih  tekma za super pokal , v   petek 28. septembra bo v Moravskih Toplicah golf turnir  in prihodnjo soboto 29. septembra bo na Dvojezični osnovni šoli v Prosenjakovcih   Mini olimpijada.

V 2.kolu Dolinske lige v malem nogometu za veterane v Beltincih so igrali takole:  Meteor Melinci 2:2, Ižakovci – Gomilica 1:8, Odranci – Tropicano Bistrica 5:3, Torcida Lakoš – Lipa 2:6 in Črenšovci – Aluvar Gančani 5:4. Na lestvici vodi Meteor iz Melinec s 4.točkami.