V etru
Srečanje na Murskem valu
Domov

Šport

22 septembra 2018 Šport


Drugi dan svetovnega prvenstva v judu, ki poteka  v azerbajdžanskem mestu Baku,    je imel  svoj nastop  kot član slovenske reprezentance tudi aktualni evropski prvak Adrian Gomboc doma iz Rakičana, zdaj član Judo kluba Bežigrad.  V kategoriji do 66 kg je bil Gomboc v  prvem kolu prost, v drugem  je premagal Gavino Mogopo iz Bocvane , v tretjem kolu pa je imel za nasprotnika prvega nosilca, lani bronastega Izraelca Tala Flickerja. V rednem delu je bil izid izenačen, v podaljšku pa je v 33. sekundi Izraelec osvojil točko in  izločil Adriana Gomboca iz nadaljnjega tekmovanja.

V povratni  meddržavni nogometni tekmi v Zalaegerszegu na Madžarskem je  ženska reprezentanca U – 19 ,podobno kot v Radencih, zmagala a 4:0. Za slovensko izbrano vrsto je dosegla dva zadetka Adrijana Mori iz Olimpije po enega pa sta k zmagi prispevali Sara Makovec iz  Telemacha GMT Beltinci,  in Zala Vindišar iz Olimpije. Za slovensko reprezentanco so igrale  v prvem polčasu Beltinčanke: Zala Meršnik, Kaja Korošec, Sara Agrež, Sara Makovec in Neli Hofman; v drugem polčasu  so dobile priložnost za igranje še: Ines Sok, Špela Pernek in Eva Potočnik.

Na prvem odprtem članskem namiznoteniškem turnirju nove  sezone so bili v Logatcu uspešni tudi pomurski igralci. Med člani je zmagal Pucončan Mitja Horvat, ki tudi letos nastopa za ravenski Interdiskont. Med ostalimi pomurskimi igralci je bil peti Bojan Ropoša in 13. Luka Sočič, oba iz puconske Keme. Med članicami je  zmagala Nika Zupančič iz Logatca. Dobro so se odrezale tudi varovanke puconskega  trenerja Mirka Ungerja mlajšega saj sta si tretje mesto razdelili: Ana Kovačec in Staša Matis peta pa je bila Nuša Vogrinčič.  Že jutri  se  v Sloveniji začenja nova prvoligaška sezona.

V vnaprej odigrali tekmi drugega kola prve B slovenske rokometne lige je  Škofljica premagala  soboško Pomurje z rezultatom  35:25. Soboška ekipa je srečanje  dobro začela saj je vodila z 2:0 in nazadnje s 3:2 v nadaljevanju pa je Prekmurcem zmanjkalo moči.  Za Pomurje so največ  zadetkov na tekmi dosegli: Boštjan Žižek Cvetko 7, Rok Koderman in  Vasja Kozelj po 4 ter Anej Sever, Gregor Gregorec in Marko Jankovič po 3; pri Škofljici je Tim Vidmar dosegel 6 zadetkov.

V 6. kolu  druge slovenske mladinske nogometne lige, vzhod  sta Slovenska Bistrica in Nafta igrala 1:1; za Nafto je dosegel zadetek Karlo Zrna. Mladinci Rudarja iz Velenja pa so v Veržeju premagali Vipoll z 2:0. Na lestvici vodi Rudar s 125.točkami, tretja Nafta ima 14 točk in 9. Vipoll je zbral 2 točki.

V kadetski konkurenci  2. slovenske lige, vzhod  Slovenska Bistrica premagala  Nafto kar s 5:0, velenjski  Rudar pa je bil boljši od Vipolla z 1:0. Na lestvici vodi  Tabor iz Maribora s 15.točkami,  Vipoll na 5. mestu ima 9 točk in Nafta na osmem štiri točke.

V prvi radgonski medobčinski ligi malega nogometa, kjer nastopa 12 ekip so   v 5.kolu vodilne  Police premagale  Kapelo s 3:0, druga na lestvici Spodnja Ščavnica   je igrala proti Radenski 0:0 tretje Lomanoše pa so  premagale Stavešince s 4:2. V drugi radgonski ligi je vodilni Porkys iz Žepovec premagal Bumefekt iz Lastomerec s 3:2, drugi na lestvici Šenekar iz Spodnjih Ivanjec je v Murščaku premagal Vrček s 4:2 tretja Negova  je bila boljša od Lokavca a 3:2. V drugi radgonski medobčinski ligi malega nogometa  je vodilna Ihova premagala  radgonski Dinamo kar s 5:1.