V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport

23 septembra 2018 Šport


Po drugem dnevu državnega prvenstva v streljanju na glinaste golobe , po 50 strelih, na strelišču v Rakičanu  moštveno vodi  Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote v postavi: Evgen Pap, Denis Pojbič in Boštjan Maček pred  Kunšperkom, Vrhniko in Gornjo Radgono. V posamični konkurenci je prevzel vodstvo  evropski prvak Boštjan Maček, drugi je Denis Vatovec iz Vrhnike in tretji Žan Sfiligoj iz Brd. Med mladinci po dveh dneh vodi Rene Maček iz soboškega strelskega društva.

Drugi dan Balkanskega  prvenstva v atletiki za veterane , ki poteka v Celju,  je v močnem dežju,   v teku na 100 metrov z ovirami  v starostni  kategoriji M – 60  zmagal Zdravko Mauko – Magi iz Melov  drugi pa je bil v skoku v daljino. V metu gire je bil v kategoriji M – 65  tretji Štefan Potočnik iz Bodonec, ki je bil sedmi še v metu diska.  Naslednje dvoransko  balkansko dvoransko  prvenstvo  bo v Carigradu, na prostem pa v Bukarešti.

Na 2. Loetmerškem teku, ki se je točkoval za pomurski rekreativni pokal,  je med člani na 7,8 km dolgi progi zmagal Danilo Magdič iz Atletskega kluba Ormož, drugi je bil Dušan Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci in tretji Marko Kosi iz Ljutomera. Med članicami je na 7,8 km dolgi progi zmagala Petra Jenko iz Ormoža, druga je bila Smilja Rosić iz ekipe Borisova bežeča deca iz Murske Sobote in tretja Jožefa Antolič iz Ormoža.

Na 6. mednarodnem odbojkarskem turnirju v Zagrebu so med ekipami iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenije zmagali odbojkarji ekipe HAOK Mladost iz Zagreba, druga je bila Posojilnica Dob iz Avstrije, tretji Kakanj iz Bosne in Hercegovine in četrta je bila ekipa Panvite Pomgrada iz Murske Sobote. Soboški odbojkarji so vse tekme izgubili z rezultatom 2:1.

V revijalnem namiznoteniškem srečanju  ob 90 letnici  igranja namiznega tenisa med Čakovcem in Mursko Soboti je bil na Hrvaškem dvoboj članskih in veteranskih ekip. Članska ekipa  Murske Sobote  je dvoboj s Čakovcem izgubila z rezultatom   3:1 edino zmago za člansko ekipo je osvojil  Tomaž Roudi. Veterani  Murske Sobote pa so premagali Čakovec  z rezultatom 3:1, za soboške veterane so zmagali: Jože Žekš, Igor Vinčec in Miran Močan. Po končanem uradnem dvoboju sta bili še dve srečanji dvojic, kjer sta zmagali dvojici: Jože Žekš in Igor Vinčec ter  Miran Močan in Vojko Gumilar.

V prvem kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v Puconcih Maribor premagal oslabljeno Kemo s 5:4. Za Kemo je trikrat zmagal Tomaž Pelcar in enkrat Luka Norčič. V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige so v Puconcih  dekleta Keme premagala  Letriko iz Vrtojbe s 5:0. Za Kemo sta po dvakrat zmagali: Nuša Vogrinčič in Staša Matis  in enkrat Ana Kovačec.

V drugem  kolu prve B slovenske kegljaške lige  je na kegljišču Vikenda v Radencih Kegljaški klub Radenska iz Murske Sobote  premagal ekipo Pergola hiše iz Radelj ob Dravi  s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli:  Miko Steržaj 574, Jani Steržaj 571 in Harry Steržaj 546 kegljev. V ženski konkurenci prve B slovenske lige  je  Radenska premagala Adrio iz Ankarana  z rezultatom 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrle: Sonja Tibaut 538, Marika Kardinar 527 in Cvetka Štiberc 478 kegljev.

V drugem kolu  območne kegljaške lige je II. ekipa Radenska premagala Tehnotim iz Ceršaka  z rezultatom 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Branko Marinič 557, Mladen Emeršič 536 in Dušan Pohovnikar 529 kegljev.

Začela se je nova sezona v državnih bowling ligah. Bowling klub Lendava je  z ekipo: Dušan Radakovič, Rudi Volf, Roman Topolnik in Marjan Časar na prvem turnirju druge državne lige  gostoval v Mariboru. Lendavčani so v Mariboru odigrali kar  sedem dvobojev; premagali so 4. ekipo Streike iz Maribora z 2:0 ter igrali neodločeno 1:1 proti I. ekipi Kranja in prvi ekipi Ptuja. Po prvem turnirju je Lendava s štirimi točkami na sedmem mestu, najboljši posameznik v ekipi  je bil Dušan Radakovič, ki je podrl 1235 kegljev.

V  7.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je Mura v Bakovcih premagala  ptujsko Dravo z 2:1. Za Muro sta dosegla zadetka:  Kai Cipot in Maks Zorman. Kadeti Mure  so premagali Dravo s 4:2. Za Muro so dosegli zadetke:  Žiga Laci, Vito Štrakl, Aljaž Antolin in Jan Bruno Kralj.

V 6. kolu  3. slovenske nogometne lige ,vzhod je  Avto Rajh Ljutomer  premagal Črenšovce z 2:1. V 5.kolu pomurske nogometne lige je Radenska Slatina bila boljša od Bogojine s 3:0.V prvi soboški medobčinski nogometni ligi  so veterani Mure in Lipe igrali 2:2.

V 7. kolu prve slovenske nogometne  lige, vzhod U – 15 je Vipoll v Veržeju premagal  Slovensko Bistrico s 3:1. Za Vipoll so dosegli zadetke: Rok Škrilec, Nejc Brunec in Jan Rajh.  Celje  je v prvi ligi vzhod premagalo vrstnike Mure s 5:0.

V Noršincih je bil ob Evropskem tednu športa prvi memorial Ludvika Horvata  – Lajoša v vrtnem kegljanju na katerem je sodelovalo  devet moških in sedem ženskih upokojenskih ekip; med gosti so bili tudi tekmovalci Društva upokojencev iz Spodnjega Dupleka. V moški konkurenci je zmagal Spodnji Duplek pred Bodonci in Mačkovci. Posamično  je  zmagal Jože Horvat  ki je podrl 128 kegljev, drugi je bil Štefan Pozvek oba iz  Bodonec s125.podrtimi keglji , tretji  je bil Milan Ornik iz Spodnjega Dupleka s 122 keglji. V ženski konkurenci je moštveno zmagal Spodnji Duplek  pred Bodonci in Kobiljem. Posamično je zmagala Sabina Horvat iz Bodonec s 118.keglji, druga je bila Anica Žižek s 117.keglji in tretja Ivanka Bratuša obe iz Spodnjega Dupleka s 111. keglji.