V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport

11 oktobra 2018 Šport


V soboški Fazaneriji je bil drugi nogometni turnir Specialne olimpijade Slovenije  na katerem so se zelo dobro odrezali  člani  Varstveno  delovnega centra Murska Sobota, ki so  v uvodni tekmi premagali  Dobrno s 3:1 nato Črno na Koroškem s 4:0 ter izgubili proti  Zasavskemu  delovnemu  centru  iz Zagorja  z 2:0.  Med strelci  se je pri soboški ekipi odlikoval  Mario Olah, ki je dosegel tri zadetke, dvakrat je bil strelec Franci Dervarič po enkrat pa sta zadela še: Aleš Prijol in Tine Čuk.  Prvo mesto je osvojila ekipa Varstveno delovnega centra Murska Sobota pred  Zasavskim delovnim centrom  in Črno na Koroškem. Zadnji tretji letošnji turnir bo 18.oktobra na Brdu pri Kranju, po dveh turnirjih pa vodi Zasavje pred  Mursko Soboto in Črno na Koroškem. O specialni olimpijadi bomo na Murskem valu več  poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

Na drugem odprtem namiznoteniškem turnirju  severovzhodne regije za mlade igralce so bili med 76. mladimi uspešni tudi pomurski igralci. V  drugi kvalitetni skupini je  zmagala Eva Horvat, Luka Šantavec oba iz Sobote je bil četrti. V 3. skupini je bila Ana Gjergjek iz Keme peta. V četrti skupini pa je bila zmagovalka Ema Crnkovič, Nejša Horvat  obe iz Keme pa se je uvrstila na 5. mesto.

V 9. kolu druge slovenske mladinske nogometne lige, vzhod je  na Hotizi Nafta 1903 utrpela poraz od velenjskega Rudarja s 4:0. Vipoll iz Veržeja pa je v gosteh premagal Jarenino s 3:0. Za Vipoll je dosegel dva zadetka Bine Brunec enega pa Marsel Kranjec. Na lestvici  je  Nafta 1903 na drugem mestu z 20.točkami, Vipoll pa ima na 9. mestu 5 točk.  V kadetski konkurenci je Nafta 1903 premagala Rudar z 2:1. Za Nafto sta dosegla zadetka: Lovro Koščak in Dominik Toplek. Vipoll pa je bil boljši od Jarenine s 3:1. Za Vipoll  so dosegli zadetke: Blaž Baligač, Kristijan Horvat in Tristan Trajbarič.  Na lestvici je Vipoll na četrtem mestu s 15.točkami in Nafta na sedmem  z 10.točkami.

Ob 23.  prazniku Občine Gornja Radgona je bilo  v Podgradu   12. tekmovanje v športnem ribolovu. Med 23. tekmovalci je zmagal Boštjan Podboj s 25,9 kg ulovljenih rib , drugi je bil Bojan Horvat, oba iz Gornje Radgone z 22,1 kg na tretje mesto se je uvrstil  Andrej Cimerman iz Plitvice s 16,3 kg , četrti je bil  Matjaž Perša iz Gornje Radgone s 14,7 kg in na peti  Drago Perkič s Tišine, ki je imel na tehtanju 11,6 kg ulovljenih rib.

V  7.kolu v Gorički ligi malega nogometa so igrali takole:  Dolenci – Isyp Šalovci 3:2, Carioke Markovci – Hajduk Adrijanci  6:3, Neradnovci – Gornji Petrovci 1:3, Srebrni breg Martinje – Lucova 2:1, Stanjevci – Pizzerija Kulan Križevci 4:4, Domanjševci – Čepinci 12:1 Inter iz Doliča pa je bil prost.  Na lestvici vodijo Gornji Petrovci z 21.točkami pred Lucovo in Neradnovci, ki sta zbrala po 15 točk.

Danes zvečer ob 19. uri bosta na programu  v naši pokrajini še dve zanimivi malonogometni tekmi v slovenski ligi ena. V A skupini bodo Černelavci gostili ekipo Arko Ključarovce v B skupini pa bo  v Svetem Juriju ob Ščavnici ob 19.uri tekma: Teksas bar Videm – Krajna.