V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

12 oktobra 2018 Šport


Na 18. mednarodnem tekmovanju v judu za pokal Dupleka   so med 239.judoisti iz 33 klubov bili uspešni tudi mladi pomurski judoisti. Najbolje so se odrezali judoisti ljutomerskega Partizana, ki so  na turnirju osvojili eno zlato, dve srebrni in eno bronasto medaljo in zasedli moštveno 15. mesto. Posamično  so med kadeti zasedli druga mesta Miha Rudolf iz Ljutomera in David Žido iz Murske Sobote, tretja mesta pa so si priborili:  Nejc Mlinarič iz Lendave ter med kadetinjami: Diana Šterman iz Ljutomera in Vita Kulčar iz Lendave. Med starejšimi dečki je zasedel prvo mesto Rok Škrbenta iz Ljutomera, drug sta bila Aljaž Pertoci iz Murske Sobote in Maj Mlinarič iz Lendave. Med mlajšimi deklicami je zmagala Nela Gerič iz Lendave, druga je bila Ajda Šebjanič iz Beltinec in tretja  Ria Gabor iz Lendave. Med mlajšimi dečki   je bil drugi Matic Klemenčič,  tretja mesta pa so si priborili: Klemen Vinkovič in Oskar Balažic vsi iz Murske Sobote ter  Gal Čeleš iz Judo kluba Lendava.

V Turnišču se je začelo  tekmovanje v mednarodni first ligi v streljanju z zračno pištolo. Pri dan tekmovanja so bili najboljši strelci  Alzasa iz Čakovca, med pomurskimi strelci so bili člani Športno strelskega društva Murska Sobota šesti.  Posamično  vodi Kevin Venta iz Ormoža, sedmi je Avgust Horvat  iz Turnišča  in 15.ti Tomislav Vrečič iz  Murske Sobote. Tekmovanje bo trajalo še danes zvečer in jutri dopoldne.

V  4. kolu v  slovensko malonogometni  ligi ena    je  A skupini  v   derbiju  kola ekipa  Arko Ključarovci v Černelavcih premagala gostitelje z rezultatom 2:1. Za Ključarovce je dosegel oba zadetka slovenski reprezentant  Mario Skuhala, za Černelavce  pa je dosegel edini zadetek Mitja Botjak. V  B skupini je v Svetem Juriju ob Ščavnici Teksas bar Videm premagal Krajno s 3:0 ,kar je prvi poraz Krajne v ligi. Za Teksas bar Videm so dosegli zadetke:  Rok Lovrec, Primož Zorko in Darko Zorko.

dav

V 4. kolu slovenskega pokala v odbojki je v moški konkurenci Krka v Novem mestu premagala Radence s 3:0, I. ekipa Fužinarja pa je bila boljša od II. ekipe Panvite  Pomgrada s 3:0.  V ženski konkurenci je Mozirje premagalo  Ljutomerčanke s 3:1. Zdaj bodo na programu v slovenskem pokalu tekme osmine finala. V ženski konkurenci bo ekipa Roto Keme  17. oktobra gostovala pri II. ekipi Calcita, v moški konkurenci pa bo ekipa Panvite Pomgrada v sredo 24. oktobra v Murski Soboti gostila odbojkarje Šoštanja Topolšice.

Na prvem turnirju  druge državne lige v bovlingu je  v Mariboru I .ekipa  Lendave  zasedla sedmo mesto s 4. točkami. Lendava je  premagala 4. ekipo Strike iz Maribora z 2:0 ter igrala 1:1 proti ekipi Kranja in Ptuja. Posamično  je bil najboljši pri Lendavi    Dušan Radakovič, ki je podrl 1235 kegljev, drugi je bil Rudi Volf s 1214.keglji in tretji  Roman Topolnik, ki je podrl  1163 kegljev.  Jutri bodo Lendavčani tekmovali v soboškem Maksimusu na drugem turnirju 2. državne lige v bovlingu.

V 4. kolu  območne kegljaške lige za člane je Lendava  v Mariboru premagala kegljaško ekipo Invalida  z rezultatom 5:3 in je še brez poraza.  Za Lendavo so največ kegljev podrli: Milan Matko 521, Marjan Šalamun 518 in Boris Tisović  517 kegljev .Pri ekipi Invalida je Marjan Majzir podrl  522 kegljev.  Poročali smo še, da je II. ekipa Radenske   iz Murske Sobote premagala III ekipo Ceršaka  s 6,5:1,5.