Domov

Šport

16 oktobra 2018 Šport


Na evropskem turnirju v judu so   v Mostarju  med 1100 judoisti iz 39 držav sodelovali tudi mladi tekmovalci Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci.  Med 13 letniki se je Leila Mazouzi  po treh zmagah uvrstila na v kategoriji do 52 kg na prvo mesto. Gabrijel Lipič je  v težnostni kategoriji do 55 kg s štirimi zmagami in enim porazom zasedel drugo mesto. V starostni kategoriji U – 15  je Jan Špilak  v kategoriji do 42 kg bil sedmi in Tilen Forjan v kategoriji do 66 kg 12.ti. V soboto 20.oktobra bo Judo klub Beltinci v  zeleni dvorani v Puconcih pripravil 9. mednarodni turnir za pokal Beltinec v  štirih starostnih kategorijah od 8. do 14. leta starosti.

V Plznu na Češkem  je na mednarodni tekmi v  športnem karateju med  1158 karateisti iz 19. držav  bil znova uspešen  Nejc Sterniša  iz Lomanoš.  Sterniša je  na Češkem nastopil v dveh starostnih kategorijah.  V kadetski konkurenci  je zasedel prvo mesto, med mladinci pa je bil sedmi. Zdaj čaka Sternišo najbolj pomembna tekma sezone Balkansko prvenstvo v Dubrovniku, ki bo na programu od 30. novembra do 2. decembra.

V  6. kolu  prve avstrijske ženske nogometne lige  je St. Pőlten premagal ekipo Insbrucka z rezultatom 7:1. Za St. Pőlten je kapetanka slovenska ženske nogometne reprezentance Mateja Zver  doma iz Gornje Bistrice, dosegla tri zadetke, pri dveh zadetkih pa je bila podajalka Na lestvici vodi St. Pőlten z 18. točkami, Insbruck pa ima na četrtem mestu 10 točk.

Na štiridnevnem  svetovnem plesnem prvenstvu v disco dancu v Orebru na Švedskem so med 1500 plesalci iz 17 držav sodelovali tudi člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote. Najbolje se je med mladinkami med 116. plesalkami odrezala Maja Ocvirk, ki  se je uvrstila na 11. mesto. Ema Turnšek je bila med članicami 25, Živa Horvat pa se je v posamični konkurenci uvrstila med članicami na 45, mesto. V  dvojicah sta se Maja Ocvirk in Živa Horvat uvrstili na 44. mesto.

dav

V prvem kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod je Radenska Creativ iz Murske Sobote v  Kamniku premagala ekipo Calcita  z 89:70. Za soboške košarkarje so največ točk  k zmagi prispevali:  Marko Matijevič 21, Igor  Spešič 19 in Mitja Gomboc 12 točk. V soboto ob 17.uri bodo  soboški košarkarji gostili v Murski Soboti ekipo Vojnika.

V 7. kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih so igrali takole: Čarda Martjanci –  Športno rekreacijsko društvo Sobota  3:5, Tešanovci –  Klub mladih Odranci  3:3, Bakovci – Bobri Dolnja Bistrica 8:2, Trnje – Teleing Razkrižje  3:2 in Meteor Melinci – Elbo Gomilica 1:2. Na lestvici vodijo Tešanovci s 16.točkami pred Elbom iz Gomilice in Trnjem, ki sta  zbrali po 15 točk.

Športno rekreacijsko društvo Gornji Slaveči je v športnem centru Slavček v Gornjih Slavečih  pripravilo 8. tradicionalni turnir v elektronskem pikadu.  V moški konkurenci je zmagal  Aleš Zadravec iz Tešanovec  pred Tomažem üllnom iz Renkovec. Med članicami je zmagala Tadeja Horvat  iz Domajinec pred Samanto Cener iz Serdice. V mešanih dvojicah sta zmagala: Matej Horvat iz Serdice in Sebastjan Horvat iz Gornjih Slaveč pred dvojico: Aleš Zadravec Tešanovci in Leon Bagari iz Kuzme.