Domov

Šport

21 oktobra 2018 Šport


Na 9. mednarodnem tekmovanju v judu za pokal Beltinec je v Puconcih sodelovalo 208 judoistov iz Hrvaške, Srbije, Madžarske, Avstrije in Slovenije. Moštveno so pokal Beltinec osvojili judoisti ptujske Drave pred Judo klubom Murska Sobota,  peti  je bil novi Judo klub Štorkljice iz Murske Sobote.

V kategoriji starejših dečkov  je  v svoji težnostni kategoriji zmagal Tilen Forjan  iz Judo kluba Klima Tratnjek center Beltinci, med starejšimi deklicami sta zmagali Maša Slavinec in Leila Mazouzi iz Beltinec. Med mlajšimi dečki  so zmagali v težnostnih kategorijah: Nik Maj Vučko  in Gabrijel Lipič oba iz Beltinec ter  Maj Drvarič in Klemen Vinkovič oba iz Murske Sobote. Med mlajšimi cicibani  so  zmagali med pomurskimi judoisti: Miha Čeh iz Judo kluba Lendava, Sven Šarkanj iz Murske Sobote  ter Bor Patrik Burjan in Keanu Švenda oba iz Judo kluba Štorkljice  iz Murske Sobote.

Na 7. mednarodnem turnirju v judu za pokal Bihača so bili tekmovalni uspešni mladi judoisti Kluba borilnih veščin Lendava.  Med 12 letniki so si priborili druga mesta: Veronika Horvat, Sara Sep in Lana Škraban.

V drugem kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je v Murski Soboti pred 200 gledalci domača ekipa  težje od pričakovanj premagala ekipo Šoštanja Topolšice z rezultatom  3:1. Pri   soboških odbojkarjih so zadeli največ točk: Zlatko Pulko 25, Aljoša Bogožalec  16, Jakob Rojnik  15 in Gorazd Flisar 13 točk; pri gostih  se je odlikoval  Jan Planinc s 17.točkami, Denis Robida jih je dosegel  14 in Tadej Boženk  13.

V 2.kolu prve  A slovenske odbojkarske lige je  Formula Formis  premagala Roto Kemo Puconci s 3:0. Za Pucončanke so največ točk zadele: Iva Škraban 12, Nina Kovač 11 ter Dona Vinkovič, Diana Oletić in Ana Vilfan po 5.

Odbojkarice Nove KBM  Maribor pa so bile boljše od Ljutomerčank  s 3:0. Za Ljutomerčanke sta zadeli največ točk:  Maja Makoter in Nataša Anželj po 6 točk.

V  prvem kolu  v 2. slovenski odbojkarski ligi za članice so Braslovče premagale novinko v ligi Soboto s 3:0. V  3. slovenski ligi, vzhod za člane je v 2. kolu II. ekipa Panvite Pomgrad v Beltincih premagala II. ekipo Hoč s 3:2, kar je njihova druga zaporedna zmaga.  Radenci  so bili boljši od Šempetra s 3:0, za Radence so največ točk k zmagi prispevali:  Tomaž Ajlec 12, Saša Ratkai 10 in Blaž Ajlec 8 točk.

V prvem kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod je Karvoley v Slovenj Gradcu premagal Muranio iz Lendave s 3:0.

V 11. kolu ruske premier nogometne  lige je Ural v Jekaterinburgu igral proti Somari 1:1. Za Ural  je celo tekmo igral Gregor Balažic iz Murske Sobote.

V 12. kolu  poljske ekstra premier lige je Lech premagal Korono z 2:1. Za Korono je igral  do 45. minute tudi Matej Pučko iz Šalinec.

V 11. kolu  hrvaške nogometne lige je Osijek v gosteh premagal Rudeš s 4:1. Za Osijek je celo tekmo igral Erika Janža iz Puževec.

V 13. kolu prve slovenske nogometne lige je Mura v soboški Fazaneriji pred blizu 3000 gledalci  premagala Rudar iz Velenja z 2:1. Za Muro sta dosegla zadetka: Žan Karničnik v 25. minuti in Luka Šušnjara v 72. minuti, za Velenjčane je dosegel zadetek Milan Tučič v 32. minuti. Gostje iz Velenja   so igrali od 47. minute dalje samo z 10. igralci kajti glavni sodnik tekme  Andrej Žnidarič iz Kranja je Davidu Kašniku najprej pokazal prvi rumeni karton v 41. minuti in nato v 47. minuti še drugega in zato je moral predčasno v slačilnico.

V 12.kolu 2.slovenske nogometne lige sta obe pomurski ekipi ostali brez točk, rezultata:  Ankaran /Postojna  – Beltinci 2:0 in Roltek  Dob – Nafta 1903 2:0.

V 9.kolu 3. slovenske nogometne lige,vzhod sta bila dosežena naslednja rezultata: Avto Rajh Ljutomer – Polana 1:2, Črenšovci – Turnišče 3:0.

V 11.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je Aluminij premagal Muro s 4:2, za Muro sta dosegla zadetka: Filip Peričič in Kai Cipot. Kadetske tekma bo na programu v sredo 14. novembra.

V 11.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Drava premagala Vipoll iz Veržeja s 3:0.

V 6. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 so Beltinčanke  v gosteh premagali Trebnje z 12:0. Za Beltinčanke so dosegle največ zadetkov: Nina Kajzba 4, Noel Viličnik 3 ter Albina Čizmazija 2.

V nižjih nogometnih ligah pa so igrali takole: Cven – Serdica Kleparstvo Šinko 1:0, veterani Mure – Hodoš 1:2 in Kema Puconci – Bakovci 1:4.

V 4.kolu prve slovenske namiznoteniške lige  so Arrigoni v Izoli premagali Soboto s 3:0. Za Soboto je trikrat zmagal Tomaž Roudi. Kema je premagala Mengeš s 5:0. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Tomaž Pelcar in Luka Norčič in enkrat Damjan Zelko.

V 4. kolu prve slovenske ženske nogometne lige je Kema premagala v Puconcih Jesenice s 5:0. Za Kemo sta po dvakrat zmagali: Ana Kovačec in Staša Matis enkrat pa je bila uspešna še Nuša Vogrinčič.

V drugem kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod so v Murski Soboti pred 100 gledalci košarkarji Radenske Creativa premagali Vojnik z rezultatom 71:66 in tako dosegli drugo zaporedno zmago v ligi.  Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali: Roman Dominko 31, Marko Matijevič  13 in Valentin Justin Tratnik  10 točk; pri Vojniku je  Muhič Pergar zadel 13 točk.

V 6. kolu v  prvi  B slovenski rokometni ligi za člane   so   Radeče premagalo soboško Pomurje s 30:22. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Jan Osterc 7, Boštjan Žižek Cvetko in Jernej Hedl po 3 zadetke.  V 3.kolu 2. slovenske rokometne lige je v Radencih  ekipa Moškanjci/ Gorišnica premagala  radgonski Arcont s 36:28. Za Arcont so dosegli največ zadetkov.  Matej Rojht 14 ter Tine Podlunšek in Marko Cotič po 4 zadetke.

Na državnem prvenstvu  v dvojnem trapu na strelišču v Rakičanu je naslov državnega prvaka osvojil Ivo Kompan iz Ilirske Bistrice, najboljši pomurski strelec je bil Boštjan Maček iz društva Trap Štefan Kovač iz Murske Sobote, ki je bil sedmi, 12. je bil Vlado Šiško iz Gornje Radgone, 14. Rene Maček iz Bodonec, 16. Marko Miljevič iz soboškega društva na 20. mesto pa se je uvrstil radgonski župan Stanislav Rojko. Moštveno je  zmagal Rudar iz Globokega, soboški strelci v postavi: Marko Miljevič, Rene in Boštjan Maček so bili četrti, Radgona v postavi Dani Šmid , Vlado Šiško in Stanislav Rojko pa se je uvrstila na šesto mesto.

Na  drugem pokalu Športno strelskega društva Murska Sobota je na soboškem strelišču  posamično  s standardno zračno puško zmagal   Mitja Černi iz Gančan s 616,5 krogi drugi je bil  Jure Sočič iz soboškega društva in tretji Valter Pajič s tišinskega društva.  Moštveno so zmagali soboški strelci  pred Gančani.

V  tekmi s serijsko zračno puško je v Murski Soboti  zmagal Franc Kurnik iz Janka Jurkoviča s 369.krogi, drugi je bil Denis Benko iz Domajinec in tretji Marjan Zadravec iz Ljutomera. Moštveno so zmagali Domajinci pred Jankom Jurkovičem in soboškimi strelci.