V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

22 oktobra 2018 Šport


V Šentjerneju je bilo dvodnevno mednarodno  tekmovanje za pokal Krke, sočasno pa tudi za svetovni pokal na katerem je sodelovalo  81 modelarjev iz 16. držav. Med udeleženci je bilo tudi  10 pomurskih tekmovalcev, ki so se se odlično odrezali.  Z večjimi modeli F l A  se je  med člani Boštjan Bagari iz soboškega aerokluba uvrstil uvrstil na tretje mesto, Miha Lemut iz Društva modelarjev Pomurja pa je bil 15. V isti tekmovalni kategoriji je bil med mladinci Maj Habjanič  šesti in Žiga Tomašev sedmi. Drugi dan tekmovanja je  v kategoriji F l C  med člani zmagal Vladimir Sičov iz Društva modelarjev Pomurja, Damjan Meolic iz Modelarskega kluba Ftič iz Martjanec   je bil v kategoriji F l B deveti ,kar je njegov najboljši izid v svetovnem pokalu.

Na zadnjih letošnjih kasaških dirkah v Ljutomeru so v  sedmih točkah ljutomerski kasaški vozniki bili trikrat med zmagovalci. V spominski dirki Ludvika Slaviča st. je zmagala Jonna Go na vajetih Romana Jerovška iz  Komende  pred Fauno na vajetih Branka Seršena  in Dantejem MS  z Mitjo Slavičem oba iz Ljutomera.   V drugi spominski dirki za  Marka Slaviča st.  in sočasno  v finalu  krožne dirke Slovenije je zmagal  Peterka na vajetih Marka Slaviča – ki je  sin znanega tekmovalca in rejca, ki je  tokrat vozil za Kasaški klub  Stožice, drugi je bil Delalaris z Borutom Zadelom  iz Krima in tretja Anina Sakso z Jankom Sagajem iz Ljutomera.  V uvodni dirki dneva med dve letnimi kasači je zmagal Varele z Jožetom Sagajem mlajšim. V drugi dirki  dneva je zmagala Liberty Luna na vajetih Reneja Hanžekoviča iz Kasaškega kluba Ljutomer.

V vnaprej odigranem srečanju državne lige v hokeju na travi je  bil predanovski Triglav v Moravskih Toplicah  boljši od Moravskih Toplic z 2:1. Za  Triglav sta dosegla zadetka: Tadej Mikola in Nejc Potokar in za Moravske Toplice ,ki so ob polčasu vodile z 1:0 , je bil strelec zadetka Peter Fras. Tekma je bila odigrana vnaprej, ker bosta  obe ekipi prihodnjo nedeljo sodelovali na turnirju v dvoranskem hokeju v avstrijskem Linzu.

V Ljubljani je bil prvi turnir v prvi državni  A in B ligi v streljanju s standardno zračno puško. V prvi A ligi  iz Pomurja letos nastopajo samo člani Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča, ki so v postavi:  Robert Markoja, Tadej Žalik in Uroš Maučec med 12. ekipami s 1835.krogi zasedeli šesto mesto. V   12. članski prvi B slovenski ligi pa nastopa iz Pomurja kar   sedem ekip.  Moštveno je zmagalo Strelsko društvo Ljutomer  v postavi: Antonija Kosi, Nuša Špindler in Rajko Robnik s 1824.9 krogi pred Strelskim društvom Jezero iz Dobrovnika v postavi  1818,7.krogi in v postavi:  Peter Šomogy, Franc Kološa in Franc Car tretji pa so bili Tišinčani v postavi:  Dušan Ziško, Samo Zelko in Melisa Žalik s 1817,3.krogi.  Posamično je zmagal  madžarski reprezentant Peter Šomogy  član Strelskega društva Jezero s 624,4. krogi, drugi je bil Mitja Černi iz Gančan s 617,3.krogi in tretja Antonija Kosi iz Ljutomera, ki je zadela  612,5 krogov.

Namiznoteniški klub Kema je v Puconcih pripravil  odprta namiznoteniška turnirja  Republike Slovenije za  mlajše člane in članice ter mlajše kadete in kadetinje na katerih je sodelovalo kar 139 igralcev in igralk, ki so tekmovali na 17. mizah v Zeleni dvorani v Puconcih.  Med mlajšimi kadetinjami je bila najbolje uvrščena Eva Horvat  iz Sobote, ki je zasedla drugo mesto.  V tolažilni skupini je med mlajšimi kadetinjami Ana Gjergjek iz Keme zasedla prvo mesto. Med mlajšimi člani, igralci starimi do 21 let,  se  je od pomurskih igralcev Damjan Zelko iz Keme uvrstil na tretje mesto.

V 7 .kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu  so igrali takole:  Slovenska vés – Gornji Petrovci 8:0, Monošter – Tromejnik Kuzma 4:2, Matjaševci – veterani Grada 9:2 tekma Radovci/Breza – Srebrni breg Martinje je bila preložena.   Po nepopolnem zadnjem kolu vodi Slovenska vés s 15.točkami pred Radovci/Brezo, ki ima 13 točk na tretjem mestu  je Monošter z 12.točkami.