Domov

Šport

26 oktobra 2018 Šport


Na zadnjih kasaških dirkah v Ljutomeru  je gostiteljski kasaški klub  v Prlekiji razglasil tudi letne zmagovalce  in podelil pokale najboljšim . Med dveletniki je zmagal Varele HB , voznik je bil Jože Sagaj mlajši, lastnik pa Slavko Makovec. Med triletniki  je bila najboljša Liberty Luna, voznik  in lastnik  pa   Rene Hanžekovič. Med štiriletniki  je zmagal Didier Blue, voznica je bila Darja Dolinšek Trontelj, lastnika pa sta  Viktor  in Jošt Dolinšek iz Stožic.  V najstarejši starostni kategoriji med  pet letniki in starejšimi  kasači je zmagala Fauna  z voznikom Brakom Seršenom in lastnikom Alojzom Filipičem  vsi iz Kasaškega kluba Ljutomer.

Začela se je nova sezona v elektronskem pikadu. Na 14 aparatih v Orehovi vasi je nastopilo 130 igralcev  med njimi  so bili uspešni tudi pomurski tekmovalci , novost tekmovanja je da letos nastopajo tudi mladinci.  Na prvem državnem turnirju  je med člani v A skupini  med pomurskimi igralci Aleš Zadravec iz Top Gun Grlave zasedel tretje mesto, Ludvik Kiraly  in Sašo Vütek iz istega kluba  sta si razdelila 6. mesto. Med člani B in C je zmagal Rene Grah iz Pikado kluba Raj od Grada na Goričkem. V mladinski konkurenci je zmagal Denis Kokot, druga je bila Lea Zabavnik in tretji Luka Marinič vsi iz Top Gun Grlave. Med članicami je bila  najboljša iz sveta ob Muri  Nataša Kranjc iz Pikado kluba Pinochio iz Ivanjkovec, ki je bila četrta. Naslednji velik turnir bo 10. novembra, ko bo v Ljutomeru prve odprto mednarodno prvenstvo Prlekije.

V zadnji tekmi jesenskega dela državne lige v hokeju na travi so Lipovci premagali Moravske Toplice z rezultatom 7:0. Za aktualne slovenske prvake so dosegli zadetke: Petar Katovski 3, Martin Mesarič 2 ter Aleš Dravec in Boštjan Stanko. Zdaj se hokejske ekipe selijo v dvorane, hokejisti  predanovskega Triglava in Moravskih Toplic bodo ob koncu tedna že  gostovali  na  turnirjih v dvoranskem hokeju v avstrijskem Linzu.

V 4.kolu druge slovenske košarkarske lige U – 19 je Radenska Creativ v Murski Soboti premagala ekipo  Boruta Besediča  iz Maribora z rezultatom 91:53. Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali: Luka Pojbič Kovačič 23, Marko Irgolič 19 in Niko Gomboc 15 točk; pri ekipi Boruta Besediča se je odlikoval Matic Skarlovnik z 19.točkami. V 5. kolu bodo soboški košarkarji v nedeljo ob 18.uri v  Murski Soboti gostili košarkarje  Ruš.

V 9.kolu  medobčinske soboške veteranske lige  v malem nogometu  so igrali takole:  Noršinci – Nemčavci 3:0, Čarda Martjanci – Bakovci 6:3, Borejci – Mladost Pertoča 3:0, Sebeborci – Cankova 5:2  in Old boys Murska Sobota – Dokležovje 7:2, tekma med Rakičanom in Rogašovci je bila preložena. Na lestvici vodijo Noršinci s 25.točkami pred soboškimi Old boysi, ki imajo 22 točk tretji Sebeborci so zbrali  20 točk.

V 6.kolu prve območne mariborske kegljaške lige je Lendava na kegljišču Vikenda v Radencih premagala Prepolje z rezultatom 6:2. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec  563, Bojan Potočnik 528 in Janez Šimon 525 kegljev. Pri ekipi Prepolja je Konrad Kirbiš podrl 540 kegljev.