Domov

Šport

1 novembra 2018 Šport


V derbiju 8. kola v prvi slovenski ženski nogometni ligi so igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci v Ljubljani premagale aktualne slovenske prvakinje igralke Olimpije z rezultatom 1:0.  Zmagoviti zadetek za Beltinčanke je dosegla Luana Zajmi v 76. minuti srečanja. Na lestvici še naprej vodijo Beltinčanke s 24.točkami in so edine brez poraza, druge Radomlje imajo tekmo manj in imajo  16 točk, tretji pa je Krim s 14.točkami.  V nedeljo  ob 11.uri bo v Bratoncih prvenstvena tekma med Beltinčankami in ekipo Krima.

Včeraj so bile v Sloveniji odigrane  vse povratne četrtfinalne nogometne tekme slovenskega pokala. Že včeraj smo poročali da  je v Murski Soboti Mura premagala Gorico  tudi v povratni tekmi in to z rezultatom 3:2.  Preostali izidi povratnih srečanj pa so se končali takole: Domžale – Maribor 2:2, Aluminij – Krško 0:0 in Olimpija – Koper 1:1. V polfinale med štiri najboljše slovenske ekipe so se tako uvrstili: Olimpija, Aluminij, Maribor in soboška Mura.

Včeraj so bile odigrane tudi  prvenstvene tekme 13. kola v  drugi slovenski mladinski in kadetski  nogometni ligi ,vzhod. V mladinski ligi je Nafta v Lendavi premagala Dravograd s 3:0. Za Nafto so dosegli zadetke: Karlo Zrna, Leonardo Bistrovič in Žiga Zelko. Vipol   je v Veržeju kljub vodstvu z 1:0 in 2:1 na koncu  proti Hajdini   iztržil le remi 2:2. Za Vipoll je dosegel oba zadetka Žan Trost.  Na lestvici vodi velenjski Rudar  z 31.točkami, četrta Nafta ima 27 točk in sedmi Vipoll 7 točk. V kadetski konkurenci je  Nafta premagala Dravograd s 4:1. Za Nafto so dosegli zadetke: Kevin Nedeljko, Blaž Maučec, Josip Žganec in Dominik Toplak. Vipoll in Hajdina sta igrala 3:3. Za Vipoll sta dosegla zadetka: Gašper Hozjan dva in Jan Šantl. Na lestvici vodi Dravograd z 29.točkami,  Vipoll na četrtem jih ima 22  in Nafta na petem mestu 19 točk.

V drugem kolu  vzhodne slovenske super lige v elektronskem pikadu so bili doseženi naslednji rezultati: Dado Serdica –  Top Gun Gorjak Grlava 1:16, Kava bar Vila Monde Ptuj – Friend’s team Sveti Jurij 15:2, Slavček Gornji Slaveči – Picolo bar Melinci 9.8 in Top Gun Kirally Grlava-  Gabrijelov barček Vučja vas  12:5. Tretje kolo bo na programu že jutri  2. novembra.

V 10.kolu prve puconske medobčinske lige v malem nogometu so vodilni Puževci premagali Brezo s 5:1, drugi na lestvici  Košarovci so premagali Šalamence s 7:0 tretji Pečarovci pa so  utrpeli poraz proti Izviru iz Gorice z 2:0.  V drugi puconski ligi malega nogometa  so vodilni Moščanci  premagali  Kovačevce s 4:0, drugi na lestvici Sebeborci so premagali Poznanovce s 4:2 tretji Bodonci pa  so  bili boljši od Radovec s 5:4.