V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

2 novembra 2018 Šport


V uvodni tekmi  4. kola v prvi slovenski odbojkarski ligi za člane je aktualni državni prvak ACH Volley v gosteh premagal Maribor z rezultatom 3:1. Pred 650 gledalci je za Ljubljančane igral tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote in  k zmagi ekipe prispeval 8 točk. Soboški odbojkarji bodo tekmo 4. kola igrali jutri ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti proti odbojkarjem Salonita Anhovega iz Kanala.

V osmini finala hrvaškega nogometnega pokala je Osijek v gosteh premagal nogometno ekipo Krka z rezultatom 5:1. Za Osijek je igral celo tekmo tudi Erika Janža iz Puževec a se tokrat ni vpisal med strelce za svojo sedanjo ekipo Osijeka.

Minuli konec tedna je bil mednarodno tekmovanje judoistov v Abu Dhabiju, kjer je sodelovalo 346  judoistov iz 61 držav. Aktualni evropski prvak Adrian Gomboc iz Rakičana, član Judo kluba Bežigrad,  tokrat v kategoriji do 66 kg ni imel športne sreče. V prvem kolu je premagal nemškega judoista Seidla, v drugi borbi pa je utrpel poraz proti Belgijcu Van Gansbekeju in tako  ostal brez uvrstitve. Naslednja tekmovalna preizkušnja čaka Adriana Gomboca v času od 9. do 11. novembra v Taškentu.

V 2.kolu vzhodne »B slovenske lige v elektronskem pikadu so bili doseženi naslednji rezultati: Kocka bar Renkovci – Pikado klub Raj Grad 5:12, Top Gun Grlava – DC Panters Moravske Toplice 14:3, Bar baza Bad boys Logarovci – Pinochio Ivanjkovci  7:10. Na lestvici vodi Pikado klub Raj od Grada s 6.točkami.

V  10.kolu soboške medobčinske veteranske lige v malem nogometu so igrali takole: Rogašovci – Dokležovje 2:3, Cankova – Old boys Murska Sobota  2:5, Mladost Pertoča – Sebeborci 2:4, Bakovci – Borejci 12:1, Nemčavci – Čarda 2:4 in Rakičan – Noršinci 5:3. Na lestvici vodita ekipi Old boys iz Murske Sobote in Noršinci, ki imata po 25 točk.

Športno društvo Studenec iz Cankove ob sodelovanju obmejnih občnih  bo jutri ob 9.uri pripravilo 19. evropski pohod prijateljske med Gederovci in Cankovo. 11 km dolga proga bo delna vodila pohodnike do cilja na Cankovi tudi po sosednji Avstriji, kjer bo ob koncu tudi družabno srečanje.

V petek 9. novembra se bo začela nova sezona v pomurski košarkarski ligi, kjer bo letos  sodelovalo šest ekip.  V prvem kolu bodo igrali  Košarkarsko društvo Ljutomer –  Košarkarski klub Lendava,  Beltinci – Športno društvo Murska Sobota  in Košarkarski klub Ljutomer – Športno društvo Bistrica. Košarkarska ekipa Nona iz Murske Sobote bo letos sodelovala v drugi ptujski amaterski košarkarski ligi Parklj, v prvi ligi pa bodo igrali košarkarji Beltinec.