V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

6 novembra 2018 Šport


Na 35. mednarodnem turnirju v kickboksingu v Zagorju ob Savi  je med 462 tekmovalci iz  sedmih držav edino pomursko zmago osvojil  v light contactu  v kategoriji do 89 kg  David Žibrat doma z Mote, član Kickboksing kluba Pomurje. V kick lightu je v kategoriji do 79 kg  David Lukman iz pomurskega kluba zasedel drugo mesto. Davida Žibrata čaka letos še nastop  na evropskem prvenstvu, ki bo od  17. do 25. novembra v Mariboru.

Na turnirju so tekmovali tudi člani Kickboksing kluba Power kick iz Murske Sobote,  s trenerjem Miranom Korotajem,  med katerimi se je Patrik Horvat v kick lightu  v kategoriji do 89 kg  uvrstil na drugo in v kategoriji nad 89 kg  na tretje mesto.

Na drugem odprtem  članskem državnem turnirju v namiznem tenisu so  v Mengšu  imeli  med pomurskimi igralci največ uspeha člani Namiznoteniškega kluba Kema. V moški konkurenci sta si  Luka Norčič in Bojan Ropoša , slednji žal  letos ne igra v ligaškem tekmovanju, razdelila tretji mesti. V soboto ob 17.uri  bo v 6. kolu prve slovenske namiznoteniške lige v Puconcih  zanimiv dvoboj med Kemo in ravenskim Interdiskontom za katere igra tudi Pucončan Mitja Horvat.

V 3. kolu ženske  košarkarske ekstra lige so v Murski Soboti lanske zmagovalke lige igralke  Jasmin Sporta Ledite iz Domžal, po podaljšku,  premagale Pomurje z rezultatom  73:64.  Za Pomurje so največ točk zadele: Simona Kuzma 25, Mia Žekš 13, Marina Grmič 12 in Lea Stojko 7 točk; pri ekipi iz Domžal je Megan Rosenbohm k zmagi prispevala 29 točk.

V 3.kolu vzhodne slovenske B lige v elektronskem pikadu Pikado kluba Raj od Grada premagal Bar bazo Bad boys iz Logarovec z 12:5,  Pikado klub Kocka bar iz Renkovec pa je premagal Pikado klub DC Panters iz Moravskih Toplic   z 11:6. Dvoboj med Pinochiom  Ivanjkovci in Top Gun Grlavo je bil preložen.  Po nepopolnem 3. kolu vodi na lestvici   Pikado klub Raj od Grada z 9.točkami.

Na 2. turnirju  3.državne strelske lige severovzhodne regije je v Gančanih med  12. ekipami zmagala ekipa Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine v postavi: Iztok Rebrica, Lina Miholič in Primož Banfi. Na drugo mesto se je uvrstila Lendava v postavi: Maja Tkalec, Lars Somi in Kristijan Bertalan. Na tretje mesto so se uvrstili strelci Kovinarja iz Ormoža,, organizatorji Gančani so bili deveti. Posamično je zmagala Laura Podgoršek iz dobrovniškega Jezera s 404,9. krogi, druga je bila Maja Tkalec iz Lendave in tretja Lina Miholič s Tišine.

V zadnjem jesenskem kolu  soboške medobčinske veteranske lige v malem nogometu so igrali takole: Noršinci – Rogašovci 2:5, Dokležovje – Cankova 3:0,  Čarda – Rakičan  4:1, Old boys Murska Sobota – Mladost Pertoča 3:0,  Borejci – Nemčavci 5:2, Sebeborci – Bakovci 3:0. Naslov jesenskega prvaka je osvojil soboški Old boys z 28.točkami  pred Sebeborci s 26. in Noršinci, ki so zbrali  25 točk.