V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport

7 novembra 2018 Šport


Slovenska ženska  nogometna reprezentanca, ki je od ponedeljka  dalje na pripravah v Radencih bo v četrtek ob 14.uri v Gornji Radgoni igrala prijateljsko  mednarodno tekmo proti vrstnicam iz Albanije. Za slovensko izbrano vrsto  je selektor Borut Jarc, kjer je trenerka  tudi Nuša Ladinek,  povabil  7 igralk vodilne beltinske ekipe v prvi slovenski ligi. Tako so povabljene v reprezentanco: Sara Agrež, Špela Kolbl,  Kaja Korošec, Sara Makovec, Zala Meršnik, Anja Prša in  Špela Rozmarič. Povabljena je tudi kapetanka reprezentance Mateja Zver, ki  zdaj nastopa za avstrijske prvakinje  ekipo St. Pőltna.

Na kegljišču Vikenda v Radencih je Medobčinsko društvo paraplegikov Prekmurja i Prlekije iz Murske Sobote pripravilo jubilejni 25. memorial Jožeta Magdiča v steznem kegljanju na katerem je nastopilo sedem ekip iz vse Slovenije in 44 tekmovalk in tekmovalcev v različnih kategorijah.  Moštveno so zmagali  paraplegiki Podravja  s 1626 podrtimi keglji pred Ljubljano s 1567 keglji in  prekmursko prleškim društvom v postavi:  Anton Simonič, Ludvik Škraban, Franc Borovnjak in Dušan Slana s 1541 podrtimi .keglji. Posamično je zmagal Tone Kanc iz Novega mesta s 476. keglji, najboljši med prekmursko prleškimi kegljači je bil Anton Simonič na šestem mestu. Med tetraplegiki je zmagal Aleš Povše iz Celja s 410.keglji, med domačini je bil četrti Franc Baum.  Med članicami je bila najboljša Senka Ivanišević iz Ljubljane s 425.keglji, Marta Janežič iz domačega društva je bila četrta. Med veterani je zmagal Emil Filipič iz Kopra s 381. podrtimi keglji, najboljši domačin  je bil Franc Borovnjak na petem mestu.

V 14.kolu druge slovenske mladinske nogometne lige, vzhod  so Brežice premagale Nafto 1903 z 2:1. Za Nafto je dosegel zadetek Leonard Bistrović. Tabor je v Mariboru bil boljši od Vipolla iz Veržeja z 2:1. Za Vipoll je zadel Marsel Kranjec. Na lestvici vodi velenjski Rudar s 34.točkami, Nafta na četrtem ima 27 točk in Vipoll na osmem 7 točk.

V kadetski konkurenci 2. slovenske nogometne  lige, vzhod je Nafta 1903 v gosteh premagala Brežice s 5:2. Za Nafto so dosegli zadetke: Kevin Nedeljko dva ter Dominik Toplek, Martin Lesar in Dino Murković.  Tabor je v Mariboru premagal Vipoll z 2:1. Za Veržej je dosegel častni zadetek  Matic Donko. Na lestvici  vodi Dravgorad, ki ima 32 točk, četrti  je Vipoll in peta Nafta  obe ekipi imata po 22 točk.

Konec tedna se bo začela nova sezona v pomurski košarkarski ligi. V prvem kolu bodo naslednja srečanja: V soboto ob 18.uri v Ekonomski šoli Murska Sobota  Športno društvo Murska Sobota – Sistemorg Beltinci, v nedeljo ob 14.uri  bo v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru   tekma Košarkarski klub  Ljutomer- Tropicano Bistrica in  v isti dvorani bo ob 16.uri še tekma Košarkarsko društvo Ljutomer – Lindau Lendava.

V 11.kolu Goričke lige v malem nogometu so igrali takole: Dolenci – Carioke Markovci 3:8, Stanjevci – Inter Dolič5:3, Neradnovci – Hajduk Adrijanci  4:2,  Domanjševci –  Lucova 5:2, Čepinci –  Isyp Šalovci 2:3, Gornji Petrovci . Pizzerija Kučan Križevci 6:2, Srebrni breg iz Martinja je bil prost. Na lestvici vodijo Gornji Petrovci  s 30.točkami pred Lucovo in Neradnovci, ki sta jih zbrala po 24.