V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

15 novembra 2018 Šport


V Mariboru bo od jutri do 24. novembra na programu evropsko prvenstvo v kickboksingu na katerem bo sodelovalo 480 tekmovalcev iz 31 držav. Med udeleženci bo  kot član slovenske reprezentance tudi  David Žibrat doma z Mote član Kisckboksing kluba Pomurje ,ki ima sedež na Moti. Evropsko prvenstvo v Mariboru bo potekalo v treh disciplinah, David Žibrat  je zadnje priprave opravil v Olimju pod taktirko trenerja Tomaža Barade, priprave pa je ugodno ocenil tudi slovenski selektor Bojan Korošec. Žibrat je v novembru že osvojil prvo mesto v Zagorju v light contactu med 462 tekmovalci iz sedmih držav in tudi tokrat cilja na visoko uvrstitev.

Člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote so po uspešnem nastopu na svetovnem pokalu v disco dancu v Makedoniji sodelovali še  na mednarodnem plesnem turnirju Dance off Skopje 2018.  Soboški plesalci so na tej mednarodni  plesni  tekmi osvojili osem prvih, pet drugih in tri tretja mesta.  Prva mesta v Skopju so osvojili: Maja Ocvirk v disco plesu med mladinkami, Živa Horvat med članicami, v dvojicah med članicami sta bili zmagovalki Živa Horvat in Maja Ocvirk, med mladinkami sta zmagali v dvojicah: Luna Slekovec in Taira  Celec, med otroci je zmagala dvojica: Jana Trajanovska in Eva Horvat, prvo mesto pa so osvojile tudi skupine: Disco kids med otroci, D blue med mladinci in Flip it med člani.

Namiznoteniški klub Sobota in Namiznoteniškega zveza Slovenije bosta v torek  20. novembra ob 18.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti pripravila kvalifikacijsko tekmo za nastop na evropskem prvenstvu  med Slovenijo in Romunijo. Za slovensko reprezentanco bo nastopil tudi  Jan Žibrat doma z Mote, ki je tudi član soboškega kluba po novih pravih Namiznoteniške zveze Slovenije čeprav igra v tujini. Gostje iz Romunije bodo prišli v popolni postavi z Ividium Ionescum, ki je trenutno na 46. mestu svetovne lestvice.  Med slovenski igralci je najvišje uvrščen Darko Jorgič na 57. mestu. Ogled tekme soboški namiznoteniški delavci pripravljajo brezplačno.

V  11.kolu druge slovenske mladinske lige, vzhod  je Slovenska Bistrica v Lendavi premagala  Nafto s 3:2. Za Nafto sta dosegla zadetka: Sašo Pavšič in David Berden. Velenjski Rudar  je bil boljši od Vipolla iz Veržeja s 7:0. Na lestvici  vodi Rudar s 40.točkami, četrta Nafta ima 27 in osmi Vipoll 7 točk. V kadetski konkurenci je Nafta  premagala Slovensko Bistrico s 4:0. Zadetke so dosegli: Dominik Toplek, Martin Mischele Lesar, Kevin Nedeljko in Benjamin  Flac. Rudar je bil v Velenju boljši od Vipolla iz Veržeja s 3:2. Za Vipoll sta dosegla zadetka: Tristan Trajbarič in Matic Donko.  Na lestvici  vodi Dravograd z 31.točkami, Nafta na 5. mestu ima 25 točk in Vipoll na šestem 22 točk.