Domov

Šport

16 novembra 2018 Šport


V Kidričevem je bil turnir v športnem karateju  Sternthal open v katah in borbah kjer je tekmovalo 120 karateistov iz 14 klubov.  Izjemne rezultate so dosegli tekmovalci Karate kluba Murska Sobota, ki so svojili osem prvih in  dve drugi mesti. V katah  so zmagali Jaša Sreš, Sara Ritlop, Blaž Križanič, Črtomir Ismajlović  drugi pa je bil v katah  Nejc Oblak. V  borbah so zmagali: Nino Ratoša, Nisa Kocet, Jernej Stvarnik, Domen Kranjc, drugi pa je bil Davor Kranjc.

Poročali smo že o rezultatih članov in članinc  v prvi A in B državni strelski ligi v Ljubljani. Tokrat pa objavljamo izide mlajših strelcev. Med mladinkami je s standardno zračno puško bila v Ljubljani tretja posamično Antonija Kosi iz Ljutomera. V kadetski konkurenci je bil drugi Jure Sočič iz Športno strelskega društva Murska Sobota. Drugo mesto v moštveni konkurenci pa so osvojili strelci Murske Sobote v postavi: Jure Sočič, Patrik Farkaš in Blaž Makari. V streljanju s serijsko zračno puško je bila  druga Urška Kreft  iz Strelskega društva Koloman Flisar Tišina.  V moštveni konkurenci so bile  tretje Tišinčanke v postavi:  Nika Győrek Ficko, Anamaria Hari in Urška Kreft.

Atletska zveza Slovenije je v Novem mestu že izbrala najboljše atlete v Sloveniji v minulem letu, najboljšim so podelila odličja v Novem mestu.  Letos med prvo trojico ni bilo pomurskih atletov. Na četrto mesto se je med mlajšimi člani  uvrstil skakalec v daljino Nino Celec od Grada, ki je član Atletskega kluba Slovenskega Bistrica, ki je v anketi zbral  113 glasov  Med pionirji se je uvrstil na sedmo mesto tekač na srednje proge pionir  Maj Janža iz Atletskega kluba Pomurja iz Murske Sobote, ki je zbral  31 glasov.

V Gornji Radgoni bodo pripravili v nedeljo 18.novembra ob 9.uri  pohod po Radgonskih goricah. Dolžina pohoda bo okrog 15 km. Proga pa bo speljana po delu pomurski planinske poti, zbirališče pohodnikov pa bo v Gornji Radgoni na Trgu svobode za kinodvorano. Daljši počitek bodo imeli pohodniki  na  15 km dolgi progi v Kmečkem turizmu Hari.