Domov

Šport

13 marca 2017 Šport


V  11.kolu mednarodne ženske košarkarske ekstra  lige LPI.  si.  so igralke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje pod taktirko trenerja Slavka Domjana  v Murski Soboti premagale Krko iz Novega mesta  z rezultatom  48:47, čeprav so Dolenjke  na tekmi že vodile s 14.točkami prednosti. Za Pomurje so največ točk k zmagi prispevale: Alja Samec 13, Natalija Rebrica 12, Nina Domjan  8, Maša Črnko 5 in Kiara Marinič 4 točke. Po nepopolnem 11. kolu so košarkarice Pomurja na tretjem mestu s 17.točkami;  v naslednjem kolu  bodo  Pomurke v nedeljo 19.marca ob 17.uri v Murski Soboti gostile vodilno ekipo Ledite iz Domžal.

V polfinalni ženski nogometni tekmi slovenskega pokala so igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing  GMT Beltinci s trenerko Nušo Ladinek v  Ljubljani premagale jesenske prvakinje prve slovenske lige ekipo Olimpije s 3:0, ob polčasu je bil izid še 0:0.  Za Prekmurke so dosegle zadetke  Sara Makovec   Monika Conjar in Tjaša Tibaut.  V finalu   bodo v sredo 31. maja  v Kopru Prekmurke  igrale tekmo z ekipo Rudarja/ Škal, ki so v drugem polfinalu premagale Ankaran z rezultatom 1:0.

V Zagrebu je bil  sklepni turnir srednje evropske odbojkarske lige za člane. V finalu je ACH Volley iz Ljubljane premagal avstrijski Hypo Tirol iz Insbrucka s 3:2 in ubranil naslov prvaka lige. V tekmi za tretje mesto je ekipa Bistrina SPU Nitra  iz Slovaške premagala zagrebško Mladost  s 3:0. Za slovaško Nitro je uspešno igral tudi Ljutomerčan Andrej Grut nekdanji igralec soboške Panvite Pomgrada, ki je k zmagi Nitre kot tretji najbolj učinkovit igralec,  prispeval  8 točk.

V  zaostalem 16. kolu 2. slovenske nogometne lige je Zarica v Kranju premagala Farmtech iz Veržeja z rezultatom 1:0. Po neodločenem izidu v prvem polčasu 0:0 je v nadaljevanju  v 54. minuti dosegel zmagoviti zadetek za Zarico Tilen Mlinar. V soboto 18. marca ob 15.uri bo v Veržeju Farmtech gostil nogometaše Ankarana, ki so tretji na lestvici druge slovenske lige.

V 6.kolu 2. slovenske strelske lige severovzhod  v streljanju z zračno puško so imeli v  Turnišču moštveno največ uspeha strelci Kovinarja iz Ormoža, drugi so bili Tišinčani in tretja ekipa Tovarne sladkorja iz Ormoža. Posamično je zmagal Jan Šumak iz Kovinarja s 406,9 krogov, druga je bila Natalija Gjergjek iz tišinskega društva z 203,8 krogov in tretji Rok Šumak iz Kovinarja s 400, 8 krogov.  Končni moštveni zmagovalec lige  je Strelsko društvo Kovinarja iz Ormoža, posamično pa Jan Šumak iz istega društva.  Najboljšim strelcem bodo priznanja podelili v soboto 18. marca, ko bo v Turnišču  tudi regijsko prvenstvo severovzhodne regije v strelstvu.

Judo klub Murska Sobota  je sodeloval v Vojniku na tekmovanju mladih judoistov, kjer je nastopilo 305 tekmovalcev.  Med soboškimi judoisti so si prva mesta priborili: Brina in Lovro Zaman, Sven Šarkanj, Jan Huber in Izar Ažman. Soboški judoisti so osvojili še dve drugi in dve tretji mesti. Judo klub Murska Sobota  bo v soboto 18. marca pripravil v  Murski Soboti 51. mednarodno tekmo v judu za pokal Murske Sobote in sočasno 6. memorial Antona Tončka Kosa.