Domov

Šport

18 novembra 2018 Šport


Na državnem prvenstvu v skokih na akrobatski stezi v Ljubljani so med 355 tekmovalci iz 15 društev tekmovali tudi  člani Društva za športno rekreacijo Murska Sobota . Med mladinkami je  osvojila naslov državne prvakinje  Mja Čopi, druga pa je bila Lara Erniša. V kategoriji cicibank je ekipa Društva za športno rekreacijo Murska Sobota  v postavi: Nastja Germ, Nuša Hari, Zoja Tibola, Neva Kotorčevič, Lina Stanek in Špela Krevh ,  moštveno osvojila tretje mesto.

V 7. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je I .ekipa puconske Keme v Grižah premagala ekipo Savinje z rezultatom 5:2. Za Kemo je trikrat zmagal Tomaž Pelcar po enkrat pa Luka Norčič in Damjan Zelko. Ekipa Sobote, znova oslabljena brez Tomaža Roudija in Gregorja Kocuvana je v Murski Soboti utrpela poraz proti novomeški Krki s 5:0.

V 3.kolu 3. slovenske namiznoteniške lige je II. ekipa Keme   v Puconcih premagala II. ekipo Kajuha Slovana s 5:4.  Za Kemo je trikrat zmagal Jan Lipič po enkrat pa Jure in Rok Smodiš. V drugem srečanju je Ilirija iz Ljubljane premagala II. ekipo Keme s 5:0.

V 7. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige  je Kema v gosteh premagala Preserje  s 5:0. Za Kemo sta po dvakrat zmagali Nuša Vogrinčič in Staša Matis in enkrat Ana Kovačec.

Na 55. judoističnem tekmovanju  male Nagaoke Ljubljani so bili med 455 judoisti iz 64 klubov iz  sedmih držav    dobitniki medalj tudi pomurski judoisti.  Med mlajšimi dečki je bil drugi v svoji kategoriji Oskar Balažic , Klemen Vinkovič pa je bil drugi, oba iz Murske Sobote. Med mlajšimi deklicami je  zmagala Nela Gerič iz Judo kluba Lendava. Med starejšimi dečki je zmagal  v svoji kategoriji Tilen Forjan, drugi pa je bil Jan Špilak iz Judo kluba Beltinci.  Med starejšimi deklicami je bila zmagovalka Leila Mazouzi iz Beltinec, druga  je bila Maša Slavinec iz Križevec pri Ljutomeru.  Med mlajšimi kadeti je zmagal v svoji kategoriji Blaž Küplen iz Murske Sobote med mlajšimi kadetinjami pa je bila tretja Kaja Baler iz Beltinec, druga pa je bila v svoji kategoriji Asja Benkič iz Murske Sobote. Moštveno se je Murska Sobota uvrstila na šesto in Beltinci na deveto mesto   med 64. klubi.

V  6.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je  Panvita Pomgrad premagala Črnuče s 3:0 kar je druga soboška zmaga v prvi ligi.  Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali:  Aljoša Bogožalec 15, Zlatko Pulko 12 in Gorazd Flisar 11; pri Črnučah se je odlikoval  Žiga Čopi z 10.točkami.

V Radencih je bil  v 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod  pomurski derbi. Radenci so prepričljivo premagali  II. ekipo soboške   Panvite Pomgrada s 3:0. Za Radence so največ točk k zmagi prispevali: Blaž Ajlec 17, Nik Škrjanec 14 ter Jaka Banič 4 in Boris Grut 3 točke.

V   6. kolu prve A slovenske odbojkarske lige za članice sta obe pomurski ekipi ostali brez točk. SIP Šempeter je premagal Ljutomer s 3:0. Za Ljutomerčanke so zadele največ  točk: Kaja Makoter in Nataša Anželj po 8 in Valentina Kosi 8 točk. Roto Kema Puconci pa je pred domačimi gledalci izgubila proti Gen Volleyu iz Nove Gorice s 3:0. Za Pucončanke so zadele največ točk: Iva Škraban  17, Michelle Oletič 8 in Dona Vinkovič 6 točk.

V 6. kolu prve B odbojkarske lige  so Ptujčanke s trenerjem Bojanom Novakom v gosteh premagale  Prevalje s 3:0. Kljub bolezni je za Ptuj igrala Sara Sakovič in k zmagi prispevala 13 točk, Ptujčanke pa so še vedno druge na lestvici .

V 8. kolu prve B slovenske rokometne lige je Šmartno premagalo  Pomurje  iz Murske Sobote s 37:26. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Gregor Gregorec 7, Filip Bombek in Marko Štumpf po 4.  V 5.kolu druge slovenske rokometne lige  je Alples v Železnikih premagal  radgonski Arcont s 35:28. Za Arcont je dosegel Matej Rojht 14 zadetkov, Marko Cotič 5 in Mihael Kolbl 3 zadetke.

Na državnem prvenstvu  tradicionalnem karateju v Mariboru je bil Tromejnik iz Kuzme med ekipami tretji in Gornji Petrovci četrti.  Posamično so osvojili prva mesta: Renej Fujs in Emilija Martinuzzi iz Tromejnika in Nastja Potočnik in Maja Sukič iz Gornjih Petrovec. Druga mesta  v svojih kategorijah  so osvojili tudi Renej Fujs, Lea Rituper iz Gornjih Petrovec in ekipa Gornji Petrovci v postavi: Nisa Čahuk in Maša Sukič. V tretje mesto so se uvrstili: Gal Časar iz Tromejnika ter Lea Rituper in Nastja Potočnik obe iz Gornjih Petrovec.

V Gančanih je bil 2. turnir  regijske strelske  lige za cicibane in mlajše pionirje v streljanju z zračno puško. Med cicibankami je zmagala Ilivia Vočanec iz Kovinarja Ormož, med cicibani je zmagal Miha Zver iz Turnišča. Med mlajšimi pionirji je zmagal Mišo Hari iz Murske Sobote in med mlajšimi pionirkami Živa Zadravec iz Črenšovec.

Moštveno so zmagali strelci Kovinarja iz Ormoža pred Črenšovci in Športno strelskim društvom Murska Sobota. Med pionirji moštveno  so zmagali Tišinčani pred Kovinarjem in Gančani. Med pionirkami posamično je zmagala Urške Kreft iz Strelskega društva Kolomana Flisarja in med pionirji Nino Benjamin Kovačec iz  Kovinarja.

V Ormožu je bil tretji turnir mednarodne First lige v streljanju z zračno pištolo, kjer je med 42 strelci zmagal Miklos Tatari iz Zalaegerszega, moštveno je zmagala ekipa Jožeta Kerenčiča.  Med pomurskimi strelci je bil posamično Avgust Horvat iz Turnišča deveti, moštveno pa je Športno strelsko društvo Murska Sobota zasedelo deveto mesto.

V 14. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod  je Avto Rajh Ljutomer premagal Turnišče s 4:2. Za  Ljutomerčane so dosegli zadetke: Primož Munda, Primož Panič, Lan Feguš Makovec in  Luka Nemec; za Turnišče sta dosegla zadetka: Aleksander Koren in Blaž Koznicov. Črenšovci in Grad sta igrala 1:1; za Črenšovce je dosegel zadetek Mario Skuhala in za Grad Damir Fujs.

V 15.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige   sta v Murski Soboti Mura in celjski Publikum igrala 1:1.  Za Muro je dosegel zadetek: Filip Perčič. V kadetski konkurenci je Mura premagala Publikum s 6:1. Za Muro so dosegli zadetke: Jan Bruno Kralj 2 ter Vito Štrakl, Luka Hari, Aljaž Antolin in Žan Žaler.

V 15. kolu prve slovenske lige, vzhod U – 15 je v pomurskem derbiju Mura premagala Vipoll iz Veržeja z 2:1. Za Muro je dosegel oba zadetka: Vid Štefanec za Vipol pa je dosegel častni zadetek: Niko Houbar.

V 4. kolu ženske ekstra košarkarske lige so igralke  Pomurja iz Murske Sobote  v gosteh premagale ekipo Žirov z rezultatom 53:49. Gostiteljice so dobile le zadnjo četrtino z rezultatom 17:12 v preostalih četrtinah  pa so bile varovanke Davorina Poka gospodarice na igrišču.