V etru
Srečanje na Murskem valu
Domov

Šport

21 novembra 2018 Šport


Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je sinoči v Murski Soboti odigrala zadnjo tekmo kvalifikacij za nastop v elitni skupini evropskega prvenstva leta 2019 v Franciji in gladko premagala Romunijo s 3:0. Čeprav selektorka Vesna Ojsteršek Urh v moški ekipi proti Romuniji ni imela Bojana Tokiča so Darko Jorgič, Deni Kožul in Prlek Jan Žibrat nalogo opravili z odliko in z visoko zmago le še potrdili prvo mesto v 5. kvalifikacijski skupini, ki so ga osvojili brez poraza po dveh zmagah proti Belgiji in Romuniji ter se uvrstili na evropsko prvenstvo. Gledalce, teh se je v dvorani Osnovne šole 3 zbralo več kot 200, je najbolj ogrel Jan Žibrat, nekdanji igralec Sobote in 389. igralec sveta, ki je dvoboj proti Hunorju Szoccsu – 79-emu na svetu, izgubljal z 0:2 in po preobratu slavil zmago s 3:2. Več bomo o dvoboju poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

 

 

V Kulturnem domu v Dobrovniku  je sinoči Medobčinska nogometna zveza Lendava  na slavnostni akademiji obeležila 40 letnico organiziranega delovanja. Na prireditvi je zbrane med drugimi pozdravil tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović, podelili pa so tudi priznanja desetim osnovnim šolam na območju Upravne enote Lendava ter Dvojezični srednji šoli Lendava. Zahvale za prispevek ob 40. letnici lendavske nogometne zveze so prejeli tudi župani sedmih občin  na območju katerih deluje zveza, ki  jo   danes kot šesti predsednik vodi Slavko Režonja;  na območju lendavske  zveze pa deluje 22 nogometnih klubov.

V  4. kolu vzhodne B slovenske lige v elektronskem pikadu  so igrali takole:  Top Gun Grlava –  Kocka bar Renkovci 8:9, Bar  baza Bad boys Logarovci –   DC Panters  Moravske Toplice  14:3 in  Pinocchio Ivanjkovci – Raj Grad na Goričkem  3:14. Na lestvici vodi Pikado klub Raj Grad , brez poraza , z 12.točkami. 5. kolo bo na programu 7. decembra.

V 2. kolu pomurske košarkarske lige  je Sistemorg Beltinci  v gosteh premagal Košarkarsko društvo Ljutomer  s 85:79. Za Beltinčane je Leon Zver dosegel 40 točk, za Ljutomerčane pa   Matej Nemec  17 točk. Športno društvo Murska Sobota   je premagalo Tropicano iz Bistrice s 60:55. Za Sobočane  je Jure Bilić zadel 18 in za Tropicano Dejan Balažic in Igor Žigo po 14 točk. Lendavski Lindau je premagal Košarkarski klub  Ljutomer s 73:61. Za Lindau je Dušan Frančič zadel 25 in za Ljutomerčane Rok Gošnjak 21 točk. Na lestvici vodi Sistemorg Beltinci s štirimi točkami.

V  16. kolu 2. slovenske  mladinske nogometne lige, vzhod je  Nafta 1903 v gosteh premagala Hajdino s 4:3. Za Nafto so dosegli zadetke: Dominik Drk, Žiga Zelko, Roland Biharvari in Leonardo Bistrović.  Vipol iz Veržeja in Šampion iz Celja sta igrala 3:3. Za Vipoll je dvakrat zadel Marsel Kranjec in enkrat Niko Barbarič. Jesenski prvak  je velenjski Rudar s 43.točkami, Nafta na četrtem mestu ima 30 in Vipoll na 8. mestu 8 točk.

V kadetski konkurenci 2. slovenske kadetske lige, vzhod je Nafta v gosteh premagala Hajdino s 5:2. Za Nafto je dosegel dva zadetka: Dominik Toplek ter po enega Kevin Nedeljko, Josip Žganec, Mihael  Martin in Timotej Jelen. Celjski Šampion je premagal Vipoll z 1:0. Jesenski prvak je Dravograd z 21.točkami, peta Nafta ima 28 točk in 6. Vipoll je zbral 22 točk.  Prvo spomladansko kolo bo na programu 17.marca.

V zadnjem jesenskem kolu Goričke lige v malem nogometu so igrali takole: Stanjevci – Srebrni breg Martinje  0:11, Neradnovci – Carioke Markovci  4:5, Domanjševci – Inter Dolič kar 28:1, Čepinci – Hajduk Adrijanci  1:1, Gornji Petrovci – Lucova 4:2 in Pizzerija Kučan Križevci – Isyp Šalovci 2:4, Dolenci so bili prosti. Naslov jesenskega prvaka  so osvojili Gornji Petrovci s 36.točkami, najboljši strelec lige pa je Miran Bencik iz Gornjih Petrovec s 36.zadetki.