V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport

22 novembra 2018 Šport


V Mariboru se je včeraj začelo evropsko prvenstvo v kickboksingu na katerem sodeluje 469 tekmovalcev iz 31 držav.  Prleški kickbokser David Žibrat , član Kickboksing kluba Pomurje z Mote,  je v kategoriji do 89 kg   v  četrtfinalu premagal Francoza Danoisa Herberta. V polfinalu pa je bil  danes njegov nasprotnik  aktualni evropski prvak Roman Bruendl iz Avstrije, žal je zaradi poškodbe Žibrat ostal brez zmage.

Nogometno sezono na prostem je  za letos končala slovenska kapetanka nogometne reprezentance Mateja Zver iz Gornje Bistrice, ki igra za avstrijske pokalne in državne prvakinje v nogometu ekipo St.Pőltna. V  osmini finala avstrijskega nogometnega pokala je St. Pőlten v gosteh premagal ekipo Homa z 12:2. Zverova je dosegla štiri zadetke, pri treh pa je bila podajalka. V  četrtfinalu se bodo soigralke Mateje Zver pomerile z ekipo Sturma iz Gradca.

Na kasaških dirkah v Trevisu v Italiji je  v tretji dirki  zmagal Rožle na vajetih Jožeta Sagaja ml. iz Ključarovec, člana Kasaškega kluba Ljutomer s kilometrskim časom 1:15,9. Jože Sagaj je nastopil v Italiji še v dveh dirkah a se je v eni uvrstil na peto, v drugi pa na šesto mesto.

V Ajdovščini je bil prvi memorial Marka Nardina v lokostrelstvu , tekma se je hkrati točkovala za slovenski dvoranski pokal,  na katerem pa  so med 186 lokostrelci iz 26 klubov sodelovali tudi lokostrelci iz Lendave in Ljutomera.  Najbolje se je odrezal med veterani s sestavljenim lokom Zvonko Štampar iz Lendave, ki je zmagal v svoji kategoriji.  Med člani je z dolgim lokom bil drugi Jožef Hozjan in tretji Kristijan Horvat oba iz Lendave. Med Ljutomerčani se je najbolje uvrstil Marjan Kokol, ki je bil  s sestavljenim lokom četrti med veterani.

V Velikih Laščah je bil drugi turnir veteranov za slovensko jakostno lestvico v namiznem tenisu. V starostni kategoriji od 65 do 69 let je zmagal Jože Žekš iz Rakičana, drugi je bil Ivan Ocepek iz Gornje Radgone. V kategoriji od 50 do 60 let sta Igor Vinčec iz Murske Sobote in  Darko Fijavž iz Ljutomera zasedla tretji mesti. V igri dvojic sta Jože Žekš iz Rakičana in Jože Fartek iz Puconec  v svoji starostni kategoriji zasedla prvo mesto, Igor Vinčec pa je z Erihom Guntherjem z Raven na Koroškem zasedel drugo mesto. Ljutomerčan Darko Fijavž je bil z Borisom Konjičkom iz Maribora peti.

V Lendavski pikado ligi  sodeluje v novi tekmovalni sezoni 9 ekip, doslej pa so odigrali dve koli. V drugem kolu so igrali takole: Kvatro Gal Dolina – Retro caffe Lendava 11:5, Bar ekstra  Petišovci – Bar Lero Petišovci 9:7, Boom bar Gaberje – Bar Matko Kapca 3:13 in Retro plus Lendava- West Pince 8:9. Po dveh kolih vodi Bar Matko iz Kapce s 6.točkami.