Domov

Šport

27 novembra 2018 Šport


Na  državnem prvenstvu v športnem karateju za igralce stare do 21 let  v Hočah  so med 434 tekmovalci iz 49 klubov  bili uspešni  tudi  pomurski klubi.  Ljutomerski karateisti  so zbrali štiri bronaste in eno srebrno medaljo.  Tretji mesti v katah med mladimi sta osvojili: Taja Plohl in Nuša Janžekovič slednja je bila tretja še  v borbah. V borbah je v svoji kategoriji bila tretja tudi  Hannah Vela Rauter druga pa je bila med mlajšimi kadetinjami Tija Janžekovič. Med radenskimi karateisti  je bil med kadeti v borbah tretji Nejc Skotnik, med mladinci pa je bil tretji v borbah Sani Skotnik. Med Radgončani  je bil drugi med kadeti Blaž Klobasa in  tretji med mladinci Mišel Čuček , tretji  je bil tudi Jaka Reihs med malčki. V konkurenci mlajih članic   je v borbah v kategoriji do 55 kg bila tretja na državnem prvenstvu Fiona Zečiri iz Karate kluba Murska Sobota.  Med karateisti zunaj pomurske pokrajine je postal državni prvak   v katah  med kadeti   tudi Nejc Sterniša  iz Lomanoš , ki  je član Karate kluba Seki od Svetega Jurija.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Marseilu v Franciji je v tretji dirki na 2300 metrov dolgi progi  zmagal Eros Josselyn na vajetih Jožeta Sagaja mlajšega iz Ključarovec, člana Kasaškega kluba Ljutomer s kilometrskim časom 1: 13,9. Zadnje kasaške dirke v Sloveniji bodo to soboto prvega decembra v Komendi.

Na strelskem tekmovanju z zračno puško v Ormožu z naslovom » Strelski upi« so med mladimi starimi do 20 let dve medalji osvojili tudi pomurski strelci. Med mladinci je zasedel tretje mesto Leon Režonja iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča, ki je zadel 403,3 kroge; med mladinkami pa je bila tretja Brina Stanjko  iz Ljutomera z rezultatom 401,3 kroge.

V 16.  zadnjem jesenskem kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Vipoll iz Veržeja v Mariboru premagal ekipo Tabora z 1:0. Zmagoviti zadetek za Vipoll  je dosegel  Jan Rajh.  Dravograd je v Murski Soboti premagal Muro z 1:0. Po jesenskem delu prvenstva vodi AZS Celje s 43. točkami, Mura na petem mestu ima 25 in Vipoll iz Veržeja na 8. mestu 19.točk. Spomladanski del prvenstva se bo nadaljeval 23. marca s tekmama: Drava – Mura  in Vipoll Veržej – Brežice.

V 3. kolu pomurske košarkarske lige  je Sistemorg v Beltincih premagal Košarkarski klub Ljutomer z 81:55. Za Beltinčane je dosegel 24 točk Leon Zver in za Ljutomerčane Aleš Preglej 19.  Lendavski Lindau je premagal Tropicano iz Črenšovec s 60:57. Za Lindu je dosegel Dejan Zrna 12 in za Tropicano Dejan Balažic 21 točk. V zadnji tekmi je Košarkarsko društvo Ljutomer premagalo Športno društvo Murska Sobota  z 58.37. Za Ljutomerčane je  Jernej Copot zadel 15 in za Mursko Soboto Denis Žilavec 19 točk. Na lestvici vodi Sistemorg s 6.točkami, sledita pa  Košarkarsko društvo Ljutomer in Lindau s petimi točkami.