V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

28 novembra 2018 Šport


Na mednarodnem tekmovanju v judu za pokal Like v Zagrebu so bili uspešni tudi prleški judoisti.  Prvi mesti sta si priborila med 16 letniki  in 18 letniki Miha Rudolf  ter  Niko Kuzma med 16 letniki. Tretje mesto si je priborila v kategoriji U – 18 Diana Šterman v ženski in Blaž Emeršič v moški konkurenci.  Blizu medalje  sta bila na petem mestu Diana Šterman  in Rok Škrbenta v starostni kategoriji U – 16.

Na prvem državnem TOP turnirju v namiznem tenisu  za kadete in kadetinje v Kidričevem  se je najbolje odrezala Blažka Harkai, ki je v prvi skupini zasedla drugo mesto, Lara Belaj obe iz puconske  Keme pa je bila osma. V drugi skupini je bila Dajana Gošnjak Stojko šesta, v tretji skupini pa se je 12 letna Eva Horvat  obe iz Sobote  uvrstila na drugo mesto. Med kadeti je bil   v prvi skupini Jan Lipič peti, Jure Smodiš, oba iz Keme pa šesti. V drugi skupini je zmagal  brez poraza Nino Šegula iz Keme .

V 5.kolu slovenske vzhodne super lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Picolo bar Melinci –  Dado Grad 17:0, Friend’s team Sveti Jurij v Prekmurju – Gabrijelov barček Vučja vas  2:15 in Kava bar Ptuj  – Pikado klub Slavček Gornji Slaveči 12:5, dvoboj med Pikado klubom Top Gun Kiraly in Top Gun Šnajder oba iz Grlave je bil preložen. Na lestvici  vodita kljub enemu manj odigranem dvoboju: Top Gun Kiraly in Top Gun Šnajder s 12.točkami, tretji je Kava bar s Ptuja in četrti Gabrijelov barček iz Vučje vasi, vsi  so zbrali po 12 točk.

V 11.kolu mariborske območne kegljaške lige je Lendava  na Ptuju utrpela prvi poraz proti Dravi z rezultatom 6:2. Za Lendavo so največ kegljev podrli Uroš Zadravec 522, Jože Horvat 493 in Janez Šimon 490 kegljev; pri Ptujčanih se je odlikoval Boris Premzl, ki je podrl 548 kegljev. Kljub prvemu poraza v ligi  Kegljaški klub Lendava še naprej vodi na lestvici s štirimi točkami prednosti pred zasledovalci.

Na prvem teniškem turnirju zimske lige v Radencih je sodelovalo 16 igralcev. V prvi skupini je zmagal Gorazd Kozic, ki je bil v finalu boljši od Danija Straha s 7:5. V malem finalu za tretje mesto  je Vitja Podlesek premagal Danija Ivanjšiča s 7:5. V drugi skupini  je v dvoboju za prvo mesto zmagal Robi Volf  je premagal Marka Lebna s 7:5.

Na drugem turnirju regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško  je  na streliščih na Cankovi in v Domajincih moštveno zmagala ekipa Janka Jurkoviča od Svetega Jurija s 1097.krogi, drugi so bili Domajinci s 1077.krogi   tretji   Ljutomerčani s 1073 krogi. Med 12.ekipami so se Bakovci uvrstili na četrto in Murska Sobota na peto mesto. V posamični konkurenci je zmagal Mirko Tenšek iz Janka Jurkovića, drugi je bil Martin Marič iz Domajinec oba s 372.krogi tretji je bil Franc Kurnik iz Janka Jurkoviča s 369.krogi na četrto mesto se je uvrstil  Matjaž Cőr iz Bakovec s 364.timi in na  peto Marjan Zadravec iz Ljutomera, ki je zadel 363 krogov.